A právě tuto excelentní interpretku se podařilo získat pro Klášterní hudební slavnosti. Gabriela Demeterová, která se stala kmotrou festivalu, nezůstává jen pasivní účastnicí. Se svým projektem Andělé a démoni vystoupí v Mohelnici, Rapotíně a Krnově.

V červnu 2005 jste založila soubor Collegium Gabriely Demeterové. Můžete nám soubor, se kterým budete také vystupovat na Klášterních hudebních slavnostech, představit?

Pro tři koncerty na festivalu Klášterní hudební slavnosti se mnou vystoupí vynikající barokní interpreti Petr Wagner na violu da gamba, Jan Krejča a Přemysl Vacek na theorby a barokní kytary. Toto pojetí je velice autentické a originální a umožňuje tak posluchači nádherný zvukově barevný zážitek.

Pokud chcete získat zdarma lístek na koncert G. Demeterové, který se koná 2. července od 19 hodin v kostele sv. T. Becketa v Mohelnici nebo o den později ve stejný čas v KKC v Rapotíně, zapojte se do soutěže. Celý rozhovor, podrobnosti k soutěži, otázku a kupon najdete v Šumperském a jesenickém deníku, který vychází ve čtvrtek 27. června.