Po molu se procházela Česká Miss 2014 Gabriela Franková, která dorazila i se svým přítelem, česká Miss World 2014 Tereza Skoumalová nebo česká Miss Earth 2014 Nikola Buranská.

Celý večer se bylo na co koukat. Diváky zaujaly například svatební šaty, se kterými návrhářka Kateřina Jílková zvítězila v letošním ročníku soutěže Svatební šaty roku. V sále to jen zahučelo, když Kateřina Jílková sdělila jejich cenu. Ta je půl milionu korun.

„Cenu dělá použitý materiál i spousta drobných detailů, které jsou všechny ruční práce. V soutěži bylo důležité, že moje šaty byly odlišné. Navíc jsou multifunkční. Sundáte rukávy a můžete v nich vyrazit klidně i na diskotéku," popsala šaty návrhářka.

Beata Rajská představila novou kolekci inspirovanou Afrikou, kde před časem pobývala.

„Když se mě po návratu ptali, jestli jsem si přivezla inspiraci, tak jsem všem tvrdila, že etno není můj šálek kávy. Ale po čase jsem vzala tužku a začala kreslit. V té kolekci je vše – sukně holek, jednoduché tvary kabátů, střapaté účesy, sláma ze tří chatrčí, temperament domorodců, barvy slunce a písku i strohé uniformy posádky letadla," řekla Beáta Rajská.

Především mezi ženskou části publika vzbudily velkou pozornost a nadšený aplaus odvážné modely pánského spodního prádla od návrháře Petra Kaloudy. Pánové na molu za svou odvahu sklidili mohutný potlesk.

Módní přehlídka Top Styl, kterou pořádá dvakrát ročně mohelnický návrhář Luděk Hanák, slavila dvojí kulaté výročí. V Mohelnici mohou diváci vidět módní novinky už dvacet let a Top Styl se konal už po čtyřicáté.

„Nevím, jestli je to moc, nebo málo, ale doufám, že nějaké to číslo ještě přidáme. Když jsem se díval do zrcadla, zjistil jsem, že čtyřicítka je ideální věk. V Mohelnici je navíc pokaždé fantastické publikum," zhodnotil uplynulé ročníky Luděk Hanák. (mik)