„Na premiéru zbývá jednačtyřicet lístků. Jsme spokojeni," řekl v pondělí 27. ledna krátce po poledni ředitel šumperského kina Oko Kamil Navrátil.

Snímek jeho autoři zařazují do žánru černá komedie. Děj se odehrává v Šumperku a vychází z reálných událostí. V jezeře Krásné zemřela za velmi podivných okolností žena. Zda se jednalo o sebevraždu či vraždu policisté nezjistili. Zbyl však pocit syna utonulé Michala, že možná jeho otec zabil jeho matku.

Zdroj: Youtube

Michal se několik let po tragické události vrací se svým kamarádem Adamem do rodného města. Michalův otec zemře v den příjezdu. Oba přátelé se rozhodnou přijít záhadnému konci života Michalovy matky na kloub.

Hlavní hrdiny snímku ztvárňují šumperští rodáci Martin Finger a Ondřej Sokol, protagonista známého televizního pořadu Partička. Ondřej Sokol film zároveň režíroval.

Ve filmu hrají i Jana Krausová, Karel Roden, Zuzana Stavná, David Matásek či Jaroslav Plesl. A v rolích komparsistů také desítky obyvatel Šumperku a okolních obcí.

Film se z velké části natáčel přímo v Šumperku. Místní poznají hotel Grand, náměstí Míru či kavárnu Svět. Část děje se také odehrává u vodní nádrže Krásné.

První diváci snímek viděli v předpremiéře na konci prosince. Některým z nich se nelíbilo, že je ve filmu Šumperk podle jejich názoru vykreslen v nepříliš lichotivém světle.

„Podle mého názoru je to na české poměry velmi zajímavý film. Nezvyklá zápletka, scénář i pointa. Výborné herecké obsazení, dobře napsané postavy. Osobně se film líbí," řekl Kamil Navrátil.

Svůj názor na snímek si ostatně bude moci udělat každý. Kino Oko jej bude promítat denně od 30. ledna do 9. února. V programu figuruje až do začátku března. Zábřežské kino Retro film uvede 2., 8., 19. a 22. února. V Jeseníku bude k vidění 7. a 26. února.