„První velkou změnou nové sezonu je to, že náš herecký soubor opouští Milan Cimerák, kterého si díky skvělým výkonům přetáhlo Divadlo Petra Bezruče v Ostravě. Na jeho místo jsme vypsali konkurz. Věřím, že najdeme za Milana kvalitní náhradu," uvedl ředitel Divadla Šumperk Matěj Kašík.

Sezona odstartuje v polovině září situační komedií S tvojí dcerou ne současného autora a herce Antonína procházky, který bývá přezdíván Plzeňský Moliér. Příběh manželského páru, který se rozhodl vykročit ze svého stereotypu, bude režírovat osvědčený „dirigent" Józef Z. Czernecki. O inscenaci říká, že příběh protkaný lehce pikantní nitkou nenechá nikoho odejít se špatnou náladou.

Komedie o tajemstvích lásky Shakespearův Sen noci svatojánské bude lákat diváky v listopadu. Režie se ujme mladá. Teprve osmadvacetiletá, slovenská režisérka Simona Nyitrayová, který má ambici starý příběh proměnit v moderní inscenaci.

Třetí premiérou v pořadí bude černá komedie, kterou napsal trojnásobný nositel Pulitzerovy ceny Thorton Wilder Naše městečko. „Jde o hodně emoční a velice silný příběh, který věřím, že zasáhne všechny generace," doplnil ředitel šumperského divadla.

V únoru pozvou do divadla tři mušketýři. „Osobně se na toto představení těším nejvíce. Je to skvěly titul, se kterým si určitě dobře poradí režisér Petr Veselý. Těším se i z toho důvodu, že si v inscenaci po dlouhé době také zahraji," prozradil Matěj Kašík.

Léto v Laponsku – to je inscenace, která dramaturgický plán uzavírá. Diváci se mohou těžit na divadelní road story o dlouhé cestě na sever, kterou absolvují dva mladí lidé stopem. „Hru napsala dvojice Jaroslav Rudiš a Petr Pýcha. Zvláště ten první jmenovaný autor patří mezi nejznámější autory. O kvalitě svědčí i to, že inscenace má na svém kontě Cenu Alfréda Radoka," podotkl Matěj Kašík.

Šumperský herecký soubor myslí i na divácký potěr. Připravuje pro něj tradičně dvě pohádky – Aládín a kouzelná lampa a Těsnohlídkova Liška Bystrouška.

„Rád bych upozornil naše věrné diváky, že abonentky na divadelní sezonu jsou již v prodeji. Svá místa si musí zarezervovat, buď osobně v obchodním oddělení divadle, nebo prostřednictvím elektronického systému do konce května. Po této lhůtě jdou všechny zbylá místa do volného prodeje," dodal ředitel Matěj Kašík.