Koncerty nesou název turné, tedy „VANDROVALI HUDCI 2017" . Spojení těchto dvou předních uměleckých těles už v devadesátých letech vyprodávalo sály a oslovilo tisíce lidí jedinečným spojením folku, bigbítu a lidové hudby. Byla to jedna z prvních vlaštovek hudby, které se později začalo říkat "world music". Valašský hitmaker, jedinečný muzikant, písničkář a textař Vlasta Redl a primáš a umělecký vedoucí Hradišťanu Jiří Pavlica se vloni rozhodli společná vystoupení obnovit. Navázali na staré hity, ale připravili i řadu nových písní.

Jiří Pavlica a Hradšťan & Vlasta Redl s kapelou společně vystoupí 7. dubna ve Zlíně a 8. dubna v Olomouci.Zdroj: DENÍK/archiv

Jiří Pavlica a Hradšťan & Vlasta Redl s kapelou společně vystoupí 7. dubna ve Zlíně a 8. dubna v Olomouci.

Vzhledem k diváckému úspěchu obě kapely pokračují ve společných koncertech i v tomto roce. Obě oblíbené formace vystoupí společně na jednom pódiu. "Každá z kapel vystoupí nejdříve samostatně, se svými autorskými skladbami, dále se pak začnou obě skupiny postupně prolínat, a následně uslyšíme skvělé společné písně obou kapel. Tato část koncertu je zásadní částí programu. Tento společný a zároveň jedinečný koncert potrvá dvě a půl hodiny," slibuje jeden z hlavních pořadatelů unikátní série koncertů, Martin Tichopádek.

Vstupenky je možné zakoupit v Olomouci v Informační centrum Olomouc, ve Společenském domě Prostějov, či na www.tickestream.cz. Na zlínské vystoupení jsou vstupenky k dispozici ve Zlíně v GA Cinema, na pokladně v Kongresovém Centru ve Zlíně a v Record Music Uh. Hradiště, či opět na www.ticketstream.cz. Na koncert v Hodoníně je k dispozici pokladna Domu kultury Hodonín Horní Valy, Kino Svět Hodonín, Regionální centrum Hodonín a online na www.dkhodonin.eu. Více info na www.topkoncerty.cz (ot)