Návštěvníci koncertu ze Zábřehu a okolí budou moci po letech slyšet Plíhalův neškolený zpěv a virtuózní hru na kytaru. Mohou se ale také těšit na lyrické texty jeho písní a jednoduché a vtipné slovní hříčky, kterými svá vystoupení tradičně prokládá.

Karel Plíhal pochází z Přerova. Studoval průmyslovku v Olomouci, po jejímž ukončení vystřídal řadu povolání. Byl konstruktérem, topičem v olomouckém divadle a nakonec se stal písničkářem. A to i přesto, že nemá žádné hudební vzdělání.

Na kytaru hraje od svých patnácti let. Nejprve vystupoval s olomouckými undergroundovými kapelami, sólově se poprvé před publikem objevil v roce 1983. Čtyřikrát zvítězil v soutěži Porta.

„Karel Plíhal Složil hudbu k řadě inscenací Moravského divadla v Olomouci, zhudebnil některé básně Josefa Kainara, podílel se na vzniků alb Jaromíra Nohavici nebo bratří Ebenů nebo složil hudbu k filmu Rok ďábla. V roce 2006 vydal pod názvem Jako cool v plotě výběr svých básniček,“ uvedli pořadatelé koncertu ze Zábřežské kulturní.

Recitál Karla Plíhala začíná v 19 hodin. Pořadatelé upozorňují, že není přístupný dětem do 12 let. Vstupenky lze koupit za 140 nebo 170 korun.

Kdo chce získat vstupenky na koncert Karla Plíhala zadarmo, může se zapojit do soutěže Šumperského a jesenického deníku a Zábřežské kulturní. Pravidla jsou jednoduchá. Stačí ve středu 7. března od 10 do 10.10 hodin zavolat na telefonní číslo 724 058 198 a správně odpovědět na soutěžní otázku. První tři volající získají po dvou vstupenkách.

Otázka: Z jakého města pochází Karel Plíhal?
A) z Přerova
B) z Prostějova
C) z Olomouce