Uskuteční se v sobotu 24. ledna od 19 hodin ve velkém sále Domu kultury v Šumperku. „Rádi bychom, aby tato společenská akce byla od začátku do konce příjemná a lidi se dobře bavili. Myslím, že celý tým v tomto směru dělá, co je třeba," uvedl sbormistr Tomáš Motýl.

Proč jste se rozhodli ples uspořádat?
Jednak jsme se nechali inspirovat u sborů, které již plesy dělají, jednak nám přijde, že pro celkové ovzduší v okruhu sborové veřejnosti bude takové setkání moc příznivé.

Zvažujete, že první ročník založí tradici Motýlích plesů?
Uvidíme, jak se vše podaří, jaká bude odezva veřejnosti a celkový pocit, až bude první ročník za námi.

Bude se nějak společenská akce pořádaná Kruhem přátel Šumperského dětského sboru lišit od běžných bálů?
Ani nevím, jak dnes plesy vypadají, je to už opravdu dlouho, kdy jsem byl naposled na nějakém bále. Rádi bychom, aby tato společenská akce byla od začátku do konce příjemná a lidi se dobře bavili. Myslím, že celý tým v tomto směru dělá, co je třeba. Žádné zvláštní výmysly nechystáme.

Které kapely hrají na plese a jaký bude program?
Hraje Lucky Band z Hradce Králová a cimbálovka Kubalovci z Opavy. Obě kapely mají skvělé renomé, cimbálovka má své kořeny v dětském sboru, takže to bude velmi blízké. Několik programových vstupů opatří lidé z okruhu bývalých i současných členů sboru, popřípadě další, které nám ti naši doporučili. Také konferování bude z vlastních zdrojů.

Kde se dají zakoupit vstupenky?
Vstupenky jsou k dostání v pokladně Domu kultury ve všední vždy od 14.00 do 18.00 hodin. Těšíme se na všechny, kteří chtějí přispět k podařenému večeru. Lhostejno, zda do sboru chodili, měli tam děti nebo ne.