1.8.

Na náměstí bude znít hudba

Mohelnice - Druhý měsíc mohelnického kulturního léta, které láká na akce pod širým nebem, otevře mohelnicko – pražské seskupení Iris & Kross a jejich host. Koncert, který se uskuteční v úterý 1. srpna na náměstí Svobody od 18 hodin, se ponese v duchu pop – alternative. Vstupné je dobrovolné. (zak)

3.8.

Zazní pecky od ZZ Top

Zábřeh – Největší pecky od kultovní kapely ZZ Top rozezní Masarykovo náměstí v Zábřehu ve čtvrtek 3. srpna od osmi večer. O hudbu se postará litovelská skupina ZZ Top Czech Revival Band. Amfiteátr před zámkem bude otevřen od 19.30 hodin.

Návštěvníci se mohou těšit na průřez tvorbou texaské legendy ZZ Top, jejíž litovelský revival také vystupuje ve stylových kostýmech a s pekelně dlouhými vousy. Posluchače čeká večer plný blues, jižanského rocku a hardrocku. Občerstvení zajištěno, vstupné je dobrovolné. (zak)

4.8.

Na Rapotínských slavnostech vystoupí Petr Bende

Rapotín - Tradiční Rapotínské slavnosti se konají v pátek 4. a v sobotu 5. srpna. Největším lákadlem akce je sobotní vystoupení zpěváka Petra Bendeho.

Celé slavnosti se zahájí již v páteční večer v 19 hodin výstavou květin a krajin Aleny Pecákové v prostorách Kulturního centra Rapotína. Pokračovat budou večerním letním kinem a filmem Špunti na vodě.

Sobotní program bude bohatší a uskuteční se na více místech. Už od půl deváté ráno na hřišti TR Jiskra Rapotín proběhne volejbalový turnaj O pohár starosty. Od 13 hodin na tomtéž místě budou soutěžit požární družstva.

U kulturního centra návštěvníky čeká zábavný program již od 13. hodiny. Děti i dospělé čeká například vystoupení šermířů, taneční skupiny NEXT Šumperk a také nejrůznější soutěže. Od 19. hodiny večerní bude koncertovat zpěvák Petr Bende a od 21. hodiny vystoupí skupina Kaťáci. (sha)

4.8.

Ruská pěvkyně hostuje v lázních

Jeseník - Do Jeseníku na začátku druhého měsíce prázdnin zavítá zajímavý host. Své umění představí v pátek 4. srpna od 19.30 v areálu Priessnitzových lázní ruská mezzosopranistka Tatiana Skvortsova. Pro posluchače si připravila program plný muzikálových melodií i populární hudbu. Vstupné je 100 korun. (zak)

5.8.

V Rapotíně se bude soutěžit o nejlepší koláč

Rapotín - Amatérští pekaři i pekařky budou moci poměřit své síly v soutěži O nejlepší rapotínský koláč. Stane se tak v rámci tradičních Rapotínských slavností v sobotu 5. srpna. Od 1 hodiny odpolední se až do 2 hodin budou v prostorách kulturního centra přijímat soutěžní vzorky. K nim je nutné přiložit i recept.

Od dvou hodin pak bude probíhat ochutnávka a hodnocení koláčů porotou i veřejností. „Soutěž je anonymní a koláče mohou být jakékoliv – kynuté, třené, ze slaného těsta a další,“ lákají na soutěž pořadatelé. Nedoporučují však kvůli počasí dělat koláče s krémy a podobně. Zájemci se mohou přihlásit osobně v kulturním domě KKC Rapotín nebo na e-mailu ic@kkcrapotin.cz. Nejpozději však do 3. srpna. (sha)

5.8.

Úsovský zámek ožije pohádkami

Úsov - Pohádková babička, Pyšná princezna nebo Křemílek a Vochomůrka. Zámek v Úsově zve v sobotu 5. srpna od 9.30 hodin na Pohádkový den, přijít mohou děti i dospělí. Na nádvoří mohou odvážlivci vyzkoušet Hádanky pánů z Vlašimi, Strašidelný labyrint a oblíbeného koníka. Během prohlídky se návštěvníci setkají třeba s panem králem, pomohou Pyšné princezně zachránit poupátko nebo si zazpívají s Fintivou princeznou. Vstupné činí 90 korun, děti mají vstup za polovinu. (msc)

5.8.

V kempu hraje živá kapela

Dolní Bušínov – První srpnovou sobotu připravuje ve Sport & Relax areál Bozeňov v Dolním Bušínově zábavu pod širým nebem 5. srpna bude hrát na terase u kiosku Koliby Bozeňov kapela The Reason. Začátek je v 19 hodin, vstup volný. (zak)

5.8.

V Jeseníku se pobaví všechny generace

Jeseník – Tradiční akce, na které se v Jeseníku pobaví všechny generace, už má svůj pevný termín. Velký svátek hudby a piva se v jesenickém areálu Astur uskuteční v sobotu 5. srpna. Programu bude připraven po celý den.

Hudební část odstartuje v 10 hodin Moravanka Jana Slabáka, o dobrou zábavu se po starají i kapely Ptakustik (od 13.30), Harlej (15.00), Fleret (16.45), Staré pušky (18.30).

Hvězda večera, skupina Mňága a Žďorp vystoupí na pódium ve 20 hodin, po nich dostane prostor Alkehol a o zábavu a taneční hudbu bude do půlnoci servírovat Styl Music Orchestra.

„Návštěvníci se mohou těšit na třicet druhů piva, atraktivní bude soutěž v pojídání slezských knedlíků, milovníci zlatavého moku se mohou zapojit do nejrůznějších pivních soutěží, chybět nebude lidový jarmark, atrakce pro děti i bohaté občerstvení,“ vyjmenovali pořadatelé. Vstupné je 100 korun. (zak)

5.8.

Teorie tygra pod širým nebem

Bludov – Oblíbenou českou komedii Teorie tygra s Jiřím Bartoškou v hlavní roli se bude promítat pod hvězdami v Bludově. Představení se koná v sobotu 5. srpna na zahradě místního kulturního domu po 21. hodině večerní. Vstupné je dobrovolné. (zak)

6.8.

Do Tančírny zavítá Ondřej Ruml

Račí údolí - Tančírnu v Račím údolí v Rychlebských horách navštíví zajímavý host. V neděli 6. srpna od 20 hodin vystoupí se hudebník a zpěvák Ondřej Ruml, jenž zabodoval například v pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Rodák z Jablonce na Nisou se může také pochlubit zlatou deskou. Vstupné činí 250 korun, v předprodeji pouze 200. (msc)