Původně patnáctičlenný soubor se rozrostl do dnešního sedmdesátičlenného orchestr. V současnosti vedle něj existuje ještě další soubor složený z mladších hráčů. Mezi dvojicí muzikantů, kteří mu zůstali věrni od úplného počátku až do současnosti, je tubista Stanislav Jílek.

„Uchvátila mě souhra a pak kolektiv starších lidí, kteří mě naučili hrát a byli mou oporou,“ řekl tubista. Řadu let hrál part tuby jako jediný. „V orchestru mě drželi hlavně kamarádi a také fakt, že jsem s ním navštívil spoustu míst po celém světě. Poprvé v životě jsem s ním viděl moře,“ svěřil se mladý muž.
Těleso založil a stále jej vede Lubomír Vepřek. „Hudbu jsem začal mít rád jako malý kluk. Po mém pětiletém kantorském působení na základní umělecké škole tu bylo pár hráčů, tak bylo nasnadě nacvičit první skladby,“ popsal začátky kapely.

V tříapůlhodinovém programu provedl orchestr zaplněný sál kulturního domu hudebně i prostřednictvím fotografií všemi etapami své existence. Na pódiu se vystřídalo několik dirigentů ze spřátelených kapel i další hosté.

„Jsem hrdý na to, že ve městě máme takový špičkový orchestrů. Máme velmi rádi vaše melodie, máme rádi vás, jste jedním ze symbolů města Zábřeha,“ řekl starosta Zábřehu František John, který kapele ke kulatým narozeninám za obyvatele města přinesl velký dort.