Jednatřicetiletý motocyklista a o jeho dva roky starší kolega na strojích Yamaha a Honda svou jízdu předčasně ukončili v sobotu mezi Bělou pod Pradědem a Vidly. První motorkář dostal smyk, přestože na toto riziko při práci na vozovce upozorňovalo dopravní značení.

„Stroj položil na bok a spadl na silnici. Neřízený motocykl sjel ze srázu, kde čelně narazil do stromu. Na vzniklou situaci zareagoval i další motorkář, který nedodržel bezpečnou vzdálenost. Aby nepřejel ležícího kolegu, strhl řízení a svůj motocykl poslal také ze srázu. Ani jeden z řidičů neutrpěl zranění," sdělila mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Ve stejný den odpoledne si lehké zranění způsobil sedmatřicetiletý cyklista, který projížděl Mikulovicemi. Při jízdě pod vlivem alkoholu nezvládl řízení, najel na krajnici, neudržel rovnováhu a přeletěl přes řídítka. Při dechové zkoušce přístroj ukázal neuvěřitelnou hodnotu 4,12 promile alkoholu.

Následující den havaroval osmačtyřicetiletý muž ve voze Audi A6. V České Vsi se míjel s nákladním vozidlem, ale při vyhýbání se s osobním autem utrhla krajnice.

„Řidič narazil do plotu domu a hlavního uzávěru plynu. Na místo dopravní nehody přijeli také hasiči, kteří vyloučili únik plynu a provozních kapalin z vozidla. Celková škoda byla vyčíslena na 165 tisíc korun," informovala mluvčí policie.

Ani neděle se neobešla bez karambolu motorkáře. Třiatřicetiletému jezdci se při průjezdu mírnou zatáčkou uvolnil boční opěrný stojan, který byl nedostatečně zajištěn. Když stojan zavadil o silnici, motorkář ztratil rovnováhu a stroj vtěsnal do příkopu mezi dvě betonové patky sloupu. Řidič se lehce zranil.