Motocyklista z Bruntálska se zranil, záchranáři ho převezli do nemocnice.

Nehoda se stala v sobotu 22. července krátce po poledni, mladík na stroji značky Suzuki mířil směrem od Loučné nad Desnou na Červenohorské sedlo.

„Při průjezdu zatáčky pravděpodobně stroji podklouzlo přední kolo. Motocykl se převrátil na bok, pak se setrvačností sunul ke svodidlům. Od nich se odrazil zpět na silnici a dopadl na záda motorkáře,“ sdělila mluvčí policie Ivana Paroulková.

Dechová zkouška u motorkáře alkohol neprokázala. Škoda na stroji je nejméně za sto tisíc korun, dalších dvacet tisíc představuje poničení motorkářského oblečení a ochranné přilby.

Nehoda u Javorníku 23.7.2017
Opilý šofér bez řidičáku udělal s BMW přemet do pole

Lákají serpentiny i nový asfalt

Od červnového otevření opraveného úseku silnice první třídy mezi Kouty nad Desnou a Červenohorským sedlem se jedná o první nehodu motocyklu.

Motorkáře do tohoto úseku začal přitahovat nově položený asfalt. Také horské serpeniny pro jezdce představují adrenalinové zážitky.

Ostatní řidiči si sice na častou bezohlednost motorkářů stěžují, policisté ale při nedávných silničních kontrolách motocyklů zjistili pouze jeden banální přestupek.

Opravená silnice přes Červenohorské sedlo přitahuje motorkáře. Na sedle se otáčejí a pouštějí se zatáčkami do údolí Desné.
Kvalitní asfalt v zatáčkách přitahuje na sedlo motorkáře

Podobně vyhledávaná byla dříve i silnice na jesenické straně Červenohorského sedla, kde tragicky havarovalo několik jezdců, další se při nehodách zranili.

Povrch cesty ale už není v optimálním stavu a díry zde silničáři musejí látat po každé zimě. Generální rekonstrukce silnice se datuje do roku 2008. 

Jízda po opravené silnici z Červenohorského sedla
Opravená silnice přes Červenohorské sedlo otevřela. Takto se po ní jede