K sobotnímu zápasu dorazili hosté pouze s deseti hráči do pole, druhou šumperskou formaci navíc tvořili mladíci, stejně však na tom byl se soupiskou i domácí Přerov.

Dlouhou dobu vyrovnané střetnutí se lámalo až během třetí třetiny, ve které Asper otočil výsledek ve svůj prospěch, když ještě deset minut před koncem ztrácel.

O tříbodovém zisku pro Šumperk pak rozhodly tři slepené góly v rozmezí necelých čtyř minut, kdy se střelecky prosadily zkušené opory Šíma, Chladil a kapitán Trávníček.

„Dle mého by se měl tým hodnotit dle nasazení, chuti hrát a pracovitosti. Věci jako taktická připravenost, defenzivní systém, to je věc tréninku. Proto nemůžu dnes hodnotit jinak než převážně velmi pozitivně," řekl k utkání obránce Přerova Petr Malina.

„Dnes to bylo vyrovnané utkání, které se rozhodovalo až v závěrečné fázi. Soupeř předvedl kvalitní výkon. Třetí třetinu nám domácí výrazně usnadnili díky přesilovým hrám, kdy jsme pro sebe měli více místa a času na holích," okomentoval ve zkratce na webu Asperu vítězný zápas hrající kouč Šumperku Michal Šíma.

Poslední utkání letošního divizního ročníku sehrají šumperští florbalisté v neděli 6. března na palubovce Holešova. Přerovští se představí v pátek 4. března před domácími diváky s Krnovem. Duel je na programu ve 20.30.

FBC Spartak Přerov – FbC Asper Šumperk 5:7 (1:1, 2:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 10. Kaďorek (Dohnal), 38. Bibr (Baran), 40. Fafílek, 46. Baran (Bibr), 50. Dvořák (Kaďorek) – 19. Šíma, 25. Venouš (Jáně), 36. Chladil (Trávníček), 41. Trávníček (Šíma), 51. Šíma (Chladil), 52. Chladil (Trávníček), 55. Trávníček (Šíma). Rozhodčí: Sladký, Minarčík. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 40.

Přerov: Ceh – Baran, Fafílek, Kaďorek, Ďopan, Dvořák, Dohnal, Bibr, Malina, Tesař, Hnila.

Šumperk: Byvan – Šíma, Venouš, Mrázek, Trávníček, Kamler, Chladil, Zapletal, Křivohlávek, Gruntorád, Jáně.