Šumperské áčko čekal již druhý výjezd v letošní sezóně, konkrétně do Třebíče a Brna-Žabovřesk. Přes vysoký počet zraněných hráčů (Pajer, Vláčel, Poštulka, Šich, Staněk, Večerka) ze Šumperka odcestovalo jedenáct hráčů, společně s trenérem Šímou a Šichem jako asistentem.

Sobotní zápas v Třebíči pro Šumperk nezačal vůbec příznivě. Hráči se museli potýkat jak s nízkou teplotou v hale, tak s úřadováním rozhodčích. Za první čtvrtinu šumperští nasbírali jedenáct faulů, třebíčští pět. Hra tudíž často stagnovala a ani jeden z týmů se nemohl dostat do tempa. Po příchodu Sitaře na palubovku se ovšem hra hostů uklidnila. Předvedl svoji přesnou mušku v podobě tří trefených trojek a zejména díky němu a Marku Müllerovi tak do poločasu dokázal Šumperk lehce poodskočit na rozdíl šesti bodů.

Do druhého poločasu vstoupil Šumperk velmi agresivně. Na obranné polovině získal spoustu míčů, na té útočné začal úřadovat Kresta. Domácí nebyli schopni se šumperskými držet krok, působili unaveným a poněkud odevzdaným dojmem. Šumperk si tak vytvořil pohodlný náskok. V závěru zápasu se sice domácí ještě pokusili průběh zápasu zvrátit, šumperští si však výsledek s přehledem pohlídali.

TJ Třebíč - TJ Šumperk 68:80 (13:19, 32:38, 49:64)

Body: Müller 23, Kresta 20, Sitař 17, Wiesner 10, Gonda 6, Skoumal 2, Kuchtík 2.

Nedělní utkání se neslo ve znamení tvrdé hry. Rozhodčí byli oproti sobotě benevolentnější, zejména ve vymezeném území tak probíhaly souboje takřka o každý bod. Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný, Žabovřesky se až do poločasu držely těsně v závěsu. O přestávce se ovšem trenér Šíma rozhodl vyzkoušet zónovou obranu a toto rozhodnutí se ukázalo být klíčovým pro další vývoj zápasu.

Šumperk nedovolil Žabovřeským prosazovat se ve vnitřním prostoru, ti se tudíž začali mnohem více uchylovat ke střelbě z dálky. Jejich úspěšnost však v tomto zápase zůstala hluboko pod průměrem. Šumperk, který se po průběh celého zápasu mohl střelecky spolehnout zejména na Wiesnera a Krestu, tak pozvolna zvyšoval svůj náskok, hrál klidně a s rozvahou. Žabovřesky se už na další nápor nezmohly a Šumperk tak může slavit. Díky solidní hře a mimo jiné i slušné úspěšnosti trestných hodů si odváží dvě cenná vítězství z cizích palubovek.

SK Žabovřesky - TJ Šumperk 58:69 (10:14, 30:34, 42:52)

Body: Kresta 21, Wiesner 19, Müller 9, Sitař 6, Gonda 5, Kuchtík 4, Špunda 3, Skoumal 2.

Ve středu 17. října čeká Šumperk další utkání v rámci Českého poháru, tentokrát proti prvoligovému Zlínu. Zápas začíná na Tyršově stadionu v šest hodin večer.