Závodníci Severky Šumperk i tentokráte pilně sbírali body a cenná umístění v rámci jarního žebříčku Hanácké oblasti.


V dívčích a ženských kategoriích na sebe výrazně upozornila svým výkonem Marie Březinová, která nedala svým soupeřkám v D-18 žádnou šanci a zvítězila. V D-21 skončila Štěpánka Staňková na 7. místě. Stejné umístění vybojovala veteránka Zdenka Králová v D-35. Kategorii D-45 vyhrála Dana Březinová, v téže kategorii skončila Jitka Štáblová na 5. místě.

Z chlapců bodoval v H-10 Martin Václavek na 7. místě. Parádní kategorie H-14 se stala kořistí Marka Mináře, kterého 2. místem doplnil Tomáš Staněk. Jako nejlepší z Hanácké oblasti (celkově na 5. místě) skončil v H-16 Filip Ostřanský. Těsně pod stupni vítězů skončil v H-18 Jarda Opletal na 4. místě.
V nejsilnější kategorii H-21 vybojoval Václav Král výborné 4. místo, následován na 5. místě Martinem Poklopem. V H-35 se umístil padesátník Jaroslav Strachota na 6. místě. O stupínek níže - na 7.místě - skončil v H-55 Josef Ostřanský. V nejstarší kategorii H-65 se umístil Vraťa Sita na 5. a Hubert Uhmann na 6. místě.

Odpoledne se závodníci přesunuli do Linhartova u Krnova, kde v místním zámeckém parku proběhl závod v orientačním sprintu. Tento závod byl současně i mistrovstvím Hanácké oblasti ve sprintu.

Mezi dívkami se opět v nejlepším světle představila Marie Březinová, které zvítězila v D-18. V D-21 se umístila Jana Klíchová na 10. místě. Mezi veteránkami se v D-35 nejvíce dařilo Ivetě Ostřanské, která skončila na 5. místě. O kategorii výše v D-45 se celkově umístila Jitka Štáblová na 3. místě a vyhrála mezi závodnicemi Hanácké oblasti.

Mezi chlapci se držel statečně Martin Václavek, který v H-10 obsadil 5. místo. Stejně jako dopoledne ovládli kategorii H-14 Marek Minář, který opět zvítězil a Tomáš Staněk, který skončil druhý.

Dobře jim sekundoval na 10. místě Jirka Šincl. V H-16 se již tolik nedařilo Filipu Ostřanskému, který skončil celkově dvanáctý, ale mezi závodníky Hanácké oblasti získal 3. místo. V H-18 zabojoval Radek Coufal, který doběhl celkově čtvrtý, ale v rámci mistrovství Hanácké oblasti skončil druhý. V H-20 bodoval i Jan Přikryl, který obsadil 5. místo.

Mezi muži v H-21 svým celkově 6. místem vybojoval přeborníka Hanácké oblasti ve sprintu Martin Poklop. V téže kategorii Petr Strachota obsadil celkově 12. příčku a 3. místo mezi Hanáky. Jaroslav Strachota v H-45 zaběhl nejlepší čas a zvítězil.

V H-55 skončil celkově čtvrtý Josef Ostřanský, což znamenalo v rámci Hanácké oblasti bronzový stupínek. Nejstarší závodníci v H-65 zabojovali a Vraťa Sita v Hanácké oblasti zvítězil (když byl celkově čtvrtý) a na druhém místě skončil Hubert Uhmann (celkově pátý).

Josef Ostřanský