Velké drama přinesl poslední, třetí zápas mezi Včelkami Medulkami a Metelesku Blesku. Zápas se hrál tradiční finálovou formou 3x15 minut a bojovalo se každou vteřinu. To se také ukázalo na konci hry.

V první třetině se jako úvodní střelec zapsal Helešic svoji střelou do šibenice. Tento střelec ještě přidal poté jednu branku, to ale bylo ze strany růžových všechno. Na druhé straně se střílelo dvakrát tolik. Nejprve srovnal svoji dorážkou Patsch a poté Kilčický poprvé poslal Meteláče do vedení. K výraznému odstupu od soupeře ještě přispěl dvěma trefami David Kocián. Následovala tak přestávka a Včelky měly určitě nad čím přemýšlet.

Do druhé části vstoupili lépe pruhovaní. Z rychlého protiútoku nechtěně tečoval do své branky Feltl. Branka byla připsána nakonec Vlčkovi. Plná tělocvična mohla ve druhé třetině vidět první vyloučení na straně Meteláčů. Včelkám stačilo pár přihrávek a už byly zpět ve hře. Helešic našel z poloviny Zgarbu, který střelou příklepem dal naději na návrat. Stav byl v tu chvíli 3:5.

Třetí třetina tak slibovala zajímavou podívanou, což se také potvrdilo. Jakub Feltl svými dvěma brankami srovnal stav zápasu na 5:5 a začínalo se od znova - tedy ne úplně tak. Do konce totiž zbývalo něco přes pár minut. Včelky se dokonce mohly dostat do vedení, jenže rozhodčí chvíli před tím zastavil hru.

Skórovalo se tak na druhé straně, kdy Vicenec opět vydřel pro svůj tým vedení. Včelky však zápas zdaleka nezabalily. Helešic asi minutu před koncem srovnal. Už to vypadalo, že 45 minut nebude stačit a budou muset rozhodnout nájezdy, když v poslední akci zápasu 10 vteřin před koncem se objevil před Vašíčkem Martin Vicenec a zavěsil pod břevno. Jeho střela se ukázala jako vítězná tečka za celou sérií. Včelky se ještě pokoušely srovnat, ovšem čas už zkrátka nebyl.

Finále bylo opravdu napínavé až do poslední sekundy. Metelesku Blesku mělo celý zápas více ze hry a určitě jim patří velká gratulace. Včelky Medulky tedy o kousek neobhájily své prvenství z minulých ročníků a my se jen můžeme těšit na další sezónu.

Nejlepším brankářem play off byl vyhlášen Martin Vašíček a hráč s nejlepším kanadským bodování v play off Jakub Helešic, oba z týmu Včelek Medulek. Autor: Luboš Heider

Včelky Medulky - Metelesku Blesku 6:7 (2:4, 3:5)

Branky a nahrávky: Helešic (Vašíček), Helešic (Andrle J.), Zgarba (Helešic), Feltl (Zgarba), Feltl (Zgarba), Helešic - Patsch (Heger), Kilčický (Patsch), Kocián (Vicenec), Kocián (Vlček), Vlček (Heger), Vicenec (Vlček), Vicenec (Kilčický).