Asper se pak začal více tlačit do útoku a výsledkem bylo otočení zápasu díky trefám Šímy a Mrázka. Ve druhé části se následně hrál asi nejlepší florbal tohoto utkání.

Přerov sice rychle srovnal, když využil chyby při rozehrávce hostů, nicméně ti byli lepším celkem.

Po obrovském tlaku na branku domácích a několika šancích nakonec vrátil Asperu vedení Venouš, aby jej po chvíli napodobil parťák a spoluhráč Paloušek – 4:2.

Ani Spartak však nezůstával pozadu, leč řada závarů domácích skončila buď na skvěle chytajícím Vašíčkovi, nebo střelou mimo tři tyče.
Asi klíčové momenty utkání přišly v první půlce třetí části. Zatímco Přerov další z řady svých dobrých střídání nevyužil ke snížení, Asper se utrhl do výraznějšího vedení zásluhou Kamlera a Hrubana. 

Ani dvě snížení domácích tak Šumperk nemusela zneklidnit, naopak Mrázek a poté střelou do prázdné branky Kamler stanovili konečný výsledek na 8:4 pro Šumperk.

FBC Spartak Přerov - FbC Asper Šumperk  4:8 (1:2, 1:2, 2:4)

Branky Šumperku: Mrázek 2, Kamler 2, Paloušek 2, Šíma, Venouš.

O den později se Asper vydal na půdu nepříjemného Holešova, který ač je posledním týmem tabulky a sestoupí, dokáže Šumperku vždy pořádně zatopit.

I v neděli to vypadalo, že Holešov bude velmi nebezpečným protivníkem. Šumperští florbalisté se ani nerozkoukali a už Byvan lovil podruhé míček ze své sítě.

I když Asper zdaleka nehrál ideálně, dokázal ještě do přestávky stav utkání otočit. Zasloužili se o to Zapletal po příhře zpoza branky od Mrázka a poté dvěma trefami Kamler.

Druhá část pak už byla plně v režii svěřenců hrajícího trenéra Matyáše Zapletala. Postupně se trefili Kamler, Šíma, Chladil a Vařeka a utkání bylo za stavu 2:7 takřka rozhodnuto.

Ve třetí třetině už si na hřišti dělal prakticky každý, co chtěl. Ubylo i emocí, kterých bylo ve druhé části možná až příliš mnoho.

 A tak se mohlo pár příchozích diváků potěšit pohlednými akcemi v situaci, kdy ani jedna z obran už nebyla v nejlepší kondici. Asper přejel Holešov zcela jasně 13:6. O prvních dvou místech a vstupence do play-up tak rozhodne poslední kolo divize (11. a 12. března).

FbC Slow Shoes Holešov - FbC Asper Šumperk 6:13 (2:3, 0:4, 4:6)

Branky Šumperku: Kamler 5, Chladil 2, Venouš 2, Zapletal, Šíma, Paloušek, Vařeka.

AUTOR: Michal Šíma