Futsalový tým ze Šumperku hraje nejvyšší soutěž, 1. ligu. Tvoří ho především hráči fotbalových klubů ze Šumperku a Velkých Losin.

Už několikrát se oba kluby velkého fotbalu ohradily proti tomu, že jejich hráči nastupují i za futsalový tým. Futsal prý bere hráčům síly, které pak chybějí na hřišti při mistrovských zápasech velkého fotbalu. Ligové zápasy futsalu se totiž hrají v pátek večer a velký fotbal častokrát už v sobotu.

„Dali jsme hráčům na výběr. Buď my, nebo futsal,“ uvedl Petr Strnad, trenér týmu mužů Velkých Losin.

Jeden z oslovených, obránce Martin Strnad, se už rozmyslel. „Řekl nám, že zůstane u futsalu. Takže v Losinách končí a může si hledat ve velkém fotbalu nové angažmá,“ informoval Petr Strnad.

Další dva, Lukáš Okleštěk a Zdeněk Opravil, se ještě rozmýšlejí.

Podobné potíže nebudou mít hráči klubu FK SAN-JV Šumperk, kteří zároveň nastupují i za Deltu Real Šumperk.

„Nejsme zrovna nadšení z toho, že naši hráči hrají i futsal, ale chápeme je. Nechceme jim nic zakazovat, pokud budou chodit poctivě na fotbalové tréninky a pokud se jejich výkonnost nebude zhoršovat,“ uvedl Vladimír Dostál z výkonného výboru FK SAN-JV Šumperk.

Delta přitom stojí a padá na futsalofotbalových obojživelnících ze Šumperku Bohdanovi Heclovi a Martinu i Ondrovi Málko.

„Chápu losinské funkcionáře, že se takhle rozhodli. Hrají divizi, my jenom krajský přebor, proto z toho neděláme vědu. Kdybychom i my hráli ligu nebo divizi, asi bychom angažmá našich hráčů ve futsalu také viděli jinak,“ dodává Dostál.

Nátlak na některé své hráče nechce komentovat šéf futsalového klubu 1. FC Delta Real Šumperk Jaroslav Horák.

„Je to zatím čerstvá událost, nechci se k tomu vyjadřovat,“ uvedl Horák.