Jeseník je mezi osmičkou nejlepších v Poháru ČMFS ve futsalu. Litovat může jen, že své zápasy nemůže hrát doma: v Jeseníku chybí hala s regulérními rozměry.

Gamaspol Jeseník – Helas Brno 4:2 (1:0)
Góly: 9. a 25. Mlynář, 26. a 40. Kazár, - 21. Mrázek, 29. Beer. Jeseník: Juřátek, Šťastný - Zykmund, Baršč, Buček, Mlynář, Plhák, Salva, Samek, Smažík, Dohnal, Kazár. Helas Brno: Tuháček - Loup, Beer, Mrázek, Fous, Sára, Buchta, Dvořák, Bršťák.

Futsalový pohár je v rodině elitních futsalových týmů soutěží poněkud opovrhovanou, především kvůli termínu. Je dlouho po konci futsalové sezony, padla i hráčům velkého fotbalu a těch pár červnových dní hledí každý futsalista a fotbalista využít k dovolené, neboť letní příprava se kvapem blíží.
Asi tohle bylo důvodem personální „nedostatečnosti“ u Helasu Brno. Z prvoligové soupisky chyběla pětice hráčů a ti, co přijeli, měli s nadšeně hrajícím Jeseníkem nečekané potíže.

Ovšem kdo trošku sleduje jesenický fotbal, překvapen až tolik nebyl. Kazár je ligový hráč velkého fotbalu a Smažíka by chtěl v divizním či župním týmu každý fotbalový trenér. Však také souhra těchto dvou špílmachrů rozřezávala statickou obranu Brňanů jako pověstný nůž máslo. Narážečky a míče posílané přesně do volných prostorů nebyli hráči Helasu schopni číst a ani uběhat. Kdyby se šlo o přestávce do kabin s pětigólovým náskokem Jeseníku, nikdo by se opravdu nedivil. I tak vzali Jeseničtí zavděk jediným gólem, který z přímého kopu zařídil Mlynář. To hosté ohrožovali jesenickou bránu jen v myšlenkách, a pokud přeci jen vystřelili, gólman Juřátek čaroval.

Po celé utkání se hrál svižný a pohledný futsal se zaslouženým dobrým koncem pro Gamaspol, který předvedl vpravdě ligový výkon. Odměnou mu je postup do čtvrtfinále, ve kterém v září opět v šumperské hale vyzve soupeře z nejsilnějších: Cigi Caga Jistebník, jeden z nejlepších celků naší nejvyšší soutěže.