Velká cena města Javorník se uskuteční 29. a 30. 09. 2012. Zahájení závodu bude v sobotu v 9 hodin na náměstí v Javorníku, odkud se posádky přesunou na závodiště v Horních Hošticích, kde bude v 10 hodin závod odstartován. V neděli začíná závod v 9 hodin na závodišti v Horních Hošticích.

Pro letošní ročník seriálu rozšířili pořadatelé startovní pole o tzv. „volné" třídy, které jsou určeny zejména pro zájemce z řad široké veřejnosti, vlastnící osobní automobily do terénu, kteří si zatím netroufají na ostrý závod v extra třídách, ale chtějí si jízdu v terénu vyzkoušet. Pořadatelé tak chtějí vytvořit podmínky pro organizované ježdění v lokalitách k tomu určených a zabránit tak volnému a neorganizovanému ježdění ve volné přírodě.

Máte auto 4x4 tzv. offroad, chcete si ho vyzkoušet v terénu a nemáte kde? Právě pro Vás jsou určeny „volné třídy". Že neznáte pravidla? Nevadí. Před závodem bude pro účastníky volných tříd provedena instruktáž k pravidlům a budete o všem důležitém informováni. Vaše jízda v terénu bude pod dohledem zkušeného závodníka a mistra ČR v off road tech trialu.

Závodu ve volných třídách se může zúčastnit kdokoliv. Podmínkou pro účast je vozidlo s platnými registračními značkami a zaplaceným povinným ručením. Další podmínkou je motoristická přilba schválená pro provoz na pozemních komunikacích. Vozidla pro volné třídy jsou rozdělena podle rozvoru stejně jako v extra třídách ostrého závodu. Do závodu se můžete přihlásit při prezentaci posádek v sobotu od 07:30 do 08:30 hodin před vlastním závodem na náměstí v Javorníku.

Přijměte pozvání pořadatelů a přijeďte se podívat buď jako soutěžící ve volných třídách nebo jako diváci na tento adrenalinový motoristický sport. Do Javorníku přijedou v extra třídách bojovat posádky z celé republiky.

Více informací k Velké ceně města Javorník 2012 jakož i k celému seriálu naleznete na www.shockcup.cz.

Pořadatelem závodu je Agenas Team autoklub v AČR Javorník ve spolupráci s Městem Javorník za podpory Olomouckého kraje.