„Motivace k vítězství byla tedy velká a nesnížil ji ani fakt, že družstvo odjíždělo na utkání pouze se šesti hráčkami do hry, navíc nemocemi a zraněními ovlivněnou kondicí hráček Maděrové, Janů a Křivohlávkové," říká trenér šumperských juniorek Jiří Šváb.

Jeho svěřenkyně si nakonec zajistily postup do další fáze soutěže díky dvěma přesvědčivým výhrám. Nejprve uspěly 10:3 nad Bulldogs Brno a poté zdolaly výsledkem 9:3 Teiwaz Hranice.

Šumperk se představil v sestavě: Zemková - Janů, Křivohlávková, Maděrová, J. Švábová, V. Švábová, Vicencová.

V předkole play off Morava čeká šumperské družstvo celek Vsetína, vítěz si zajistí účast v osmifinále. Už i tento postup je však obrovským úspěchem ženského florbalu v Šumperku, navazující na působení žen v extralize.

„Hráli jsme výborně, navíc v počtu, se kterým se každý trenér musí spoléhat na kolektivního ducha a souhru celého týmu. Tohle děvčata uchopila velice zodpovědně a soupeřkám ukázala, jaký florbal umíme v Šumperku," okomentoval poté víkendové vystoupení v Hranicích kouč juniorek FbC Asper Jiří Šváb.

Šumperský klub pak i nadále přijímá nové zájemkyně o tomto sport. Více o časech tréninků a kontakty na trenéry naleznete na stránkách www.asper.cz.