Světové klání proběhlo na sklonku června v americkém Las Vegas, kde se sešly více než čtyři tisícovky hráčů z 92 zemí světa. Startovat zde mohli sportovci od 40 let věku, náš region reprezentoval jesenický matador Miloš Matějíček.

Na úvod akce se první dva dny hrály skupiny dvouher a čtyřher. Ve dvouhře Matějíček postoupil z první pozice do vyřazovacích bojů, stejný výsledek se mu následně povedl i ve čtyřhře, kde nastoupil se svým dlouholetým parťákem Karlem Sekaninou, se kterým se loni společně stali mistry Evropy na šampionátu v Helsingborgu.

Příchod Michala Romančíka do Šumperku udělal fanouškům Draků velkou radost. V dresu Hodonína naposledy nastřílel 16 gólů.
Útočné eso Romančík. Kdo je slovenská posila Draků?



Po dni volna vyhrazeném na přípravu byl jesenický borec nasazen do pavouka jako číslo čtyři. Nejprve měl volný los, potom postupně vyřadil Američana Nakamuru a po něm Japonce Fujinumu. V obou případech neztratil ani set.

Ve čtvrtém kole si poradil s Němcem Kiliánem a postoupil mezi nejlepších šestnáct hráčů MS. Ve čtyřhře Matějíček se Sekaninou vyřadili japonskou dvojici Morikawa - Yamamoto 3:0. Dále porazili česko-slovenské duo Hrnčiřík – Horvát 3:1.

Nejhorší zranění kariéry

Ve třetím kole čekala na české hráče dvojice Angličanů Hill - Holman. Během druhého setu při běžném pohybu u stolu však ucítil Matějíček bolest levého kotníku. Diagnóza byla nemilosrdná: natržená achilovka. Dobře rozehrané utkání musela dvojice vzdát.
Rovněž duel ve dvouhře s Huangem z Honkongu musel Matějíček bohužel skrečovat. Konečným umístěním jesenického reprezentanta ve dvouhře i čtyřhře bylo deváté až šestnácté místo.

Po příjezdu domů se jesenický stolní tenista nejprve podrobil vyšetření na ortopedické ambulanci v Jeseníku. Poté již následovala operace utržené achilovky v šumperské nemocnici.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Mohelnice dlouho vedla, Rapotín pak zařídil obrat



Další prognóza na sportovním pole je aktuálně pro Miloše Matějíčka nejistá. Minimálně do konce roku se za zelenými stoly neobjeví.

„Stolní tenis hraji přes šedesát let, ale tak těžké zranění jsem nikdy neměl,“ prozradil smutně samotný hráč. „Na vině je možná nevhodná kombinace podlahy v hracím prostoru, taraflex položený na beton, kde trpí kotníky nejvíc,“ dodal závěrem.

Účast Miloše Matějíčka na MS veteránů v Las Vegas 2018 finančně podpořili Olomoucký kraj a město Jeseník.