První utkání vyhráli Icemani, kteří těží ze své ledové chuti po míčku a také z mnoha hráčů, kteří se dostaví na každý zápas. To Včelky se stále potýkají s nedostatkem hráčů. Ale to vše nemění nic na tom, že o titul umí hrát a mají velmi zkušené mužstvo.

Hlavními tahouny finále jsou brankáři. Výborně chytající Vašíček brání svou svatyni každý zápas lépe a lépe a na druhé straně specialista na nájezdy a dlouhé pasy na bránu (někdy by se dalo říct i střely) Mošonec, který má dlouholeté zkušenosti s šumperským florbalem.

Icemani první finále vyhráli 9:5 a to jim pojistilo lepší sebevědomí do dalšího zápasu. Zkušení a nahecovaní borci ze Včelek budou chtít odvrátit mečbol a finálovou sérii protáhnout do dalšího týdne. Musí ale vyhrát, podaří se jim to?

Případné vyhlášení proběhne ihned po finálovém utkání a ceny bude předávat místostarosta Šumperku Marek Zapletal spolu s ředitelem soutěže Davidem Braunem. Pro oba finalisty jsou nachystány hodnotné ceny.

Velké finále se odehraje od 19.50 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Dále je na programu boj o 3. místo. Vychlazená 11° se bude snažit udržet tempo z minulého zápasu. Nad Párky vyhrála těsným rozdílem 9:8 a v dalším utkání pivařům stačí pouze remíza k zisku bronzové příčky. Párci budou oslabeni o tři hráče základní sestavy, a tak budou těžko vzdorovat velkým chlapákům z Vychlazené 11°.

Tento souboj vypukne od 19:00.

Program

O třetí místo, 19.00: Párci team vs. Včelky medulky (2x20)

Finále, 19,50: Včelky medulky vs. Icemani (3x15) Autor: David Braun