Semifinálové boje se hrají na dvě vítězství. Lépe postavený celek po základní části má výhodu rozhodujícího střetnutí doma, navíc potom i možnost určit si pořadí domácích a venkovních utkání.

Karviná skončila v letošní tabulce druhá, Šumperk byl nakonec třetí, přestože soutěž téměř až do závěru jasně vedl. Právo výběru tak připadlo týmu z Ostravska.

„Většinou chce lépe umístěné družstvo začít venku a potom hrát případně dvakrát doma. Karviná však zvolila první utkání ve své herně, druhý zápas se hraje u nás a případný rozhodující duel opět v Karviné,“ prozradil úvodem momentálně nejzkušenější šumperský hráč Jiří Müller.

První klání se odehraje na Ostravsku tuto sobotu 19. března, odveta v Šumperku je na programu o týden později, v sobotu 20. března od 15.00 hodin (herna stolního tenisu v areálu bývalých kasáren). Případné rozhodující střetnutí by se uskutečnilo hned druhý den, v neděli 21. března v Karviné.

„Moc nám tento systém nevyhovuje, ale co se dá dělat. Tento týden zatrénujeme a uvidíme, jak nám to sedne. Rozhodně nejsme bez šancí, důležitý bude první zápas,“ pokračuje opora šumperských tabletennistů Müller, jenž by se nebránil ani postupu do 2. ligy.

„Do semifinále půjdeme určitě naplno a budeme chtít dojít co nejdál. Postup je ještě daleko, ale rozhodně bychom se účasti ve vyšší soutěži nebránili. Druhou ligu jsme již v minulosti dvakrát hráli a finančně vyjde stejně jako ta třetí. Určitě by bylo příjemné znovu poznat jiná města a soupeře,“ přemítá Müller.

„Jestli se nám vrátí naše opory, mohli bychom pro vyšší soutěž poskládat dobrý tým,“ doplňuje.

Šumperk naskočí do semifinále proti Karviné v osvědčené sestavě z posledních kol, tedy kvarteto Jiří Müller, Jakub Formánek, Radovan Píša a Miroslav Žvátora. Po delší době se tak hráči Prametu představí ve vyřazovacích bojích bez své největší hvězdy Petra Wiesnera, který v průběhu letošního ročníku odešel hrát do Německa. Pokud se Šumperk probojuje přes Karvinou do finále, narazí na první tým základní části Mittal Ostrava C, jenž postoupil automaticky, neboť jeho soupeř Jeseník B, se účasti v play off vzdal.

„Konkrétně já osobně bych si na Ostravu věřil. Navíc se tam dobře hraje, mají krásnou hernu. Postoupit přes Mittal by bylo opravdu skvělé. Vyšší soutěž bych přál hlavně našemu benjamínkovi Kubovi Formánkovi. Je to obrovský talent a 2. liga by mu každopádně seděla,“ dodal na závěr Jiří Müller.

Miroslav Pergl