V průběhu sezóny reprezentovaly Šumperk dvě družstva.  Družstvo A bylo složeno z žen a B tvořily dorostenky. Ženy soutěž vyhrály a dorostenky skončily na 4. místě.

Do kvalifikace postoupili přihlášení vítězové krajů a ze dvou tříčlenných skupin postupují z každé první dvě družstva. Ve skupině A hrají Nymburk, Pelhřimov a Sparta Praha B, skupinu B tvoří Šumperk, Týniště nad Orlicí, SBŠ Ostrava B.

První kolo odehráno na palubovce SK Týniště nad Orlicí

SK Týniště nad Orlicí - TJ Šumperk 76:66 (24:19, 37:32, 57:48)

Sestava a body: Čechová Saša 19, Vlková Soňa 16, Valentová Petra 13, Eflerová Kateřina 9, Ševčíková Šárka 5, Kohoutová Renata 4, Zelená Martina, Klečková Iva, Volková Markéta, Leštinská Petra, Knířová Pavla, Hejlová Vendula

Bojovnost, snaha, můžeme říci i kvalita družstva byla na straně hostů, ale zkušenost, domácí prostředí Týniště hrálo proti nim. V první polovině utkání neproměnili šumperské hráčky ani vyložené koše. K tomu, když stáhly náskok domácích hráček na 1 bod a měly jít do vedení, sudí neodpískal faul do obličeje naší hráčky a z toho padl koš, dvakrát přehlédl faul na útočné polovině a bylo po dobrém výsledku. Přesto ztráta „pouze 10 bodů" v systému kvalifikace nic neznamenala.

TJ Šumperk - SBŠ Ostrava B 67:57 (20:15, 41:29, 52:43)

Sestava a body: Čechová Saša 20, Ševčíková Šárka 10, Vlková Soňa 9, Valentová Petra 6, Eflerová Kateřina 6, Zelená Martina 5, Kohoutová Renata 2, Krobotová Lucie, Volková Markéta, Leštinská Petra, Knířová Pavla, Hejlová Vendula. Diváci: 150.

Do Šumperka přijel favorit kvalifikace, družstvo vytvořené z extraligových dorostenek doplněné hráčkami z druhé nejvyšší soutěže. Silný tým, nejenom po stránce basketbalových dovedností, ale hlavně sehranost kolektivu pro ně jasně hovořila. Domácí hráčky si velmi dobře poradily s nepříjemnou vytaženou osobní obranou a jasně hosty přehrály a v průběhu prvního poločasu vedly až o 16 bodů.  S přibývajícím časem se asi 150 šumperských diváků dočkalo dramatického průběhu a až do konce utkání a muselo být spokojeno nejenom s výkonem domácích  hráček, ale i krásnými akcemi, které předváděly Saša Čechová, Soňa Vlková a Šárka Ševčíková.

TJ Šumperk  - SK Týniště nad Orlicí 54:46 (8:12, 23:24, 40:38)

Sestava a body: Čechová Saša 17, Valentová Petra 14, Ševčíková Šárka 9, Vlková Soňa 7, Zelená Martina 4, Kohoutová Renata 3, Eflerová Kateřina, Krobotová Lucie, Sládková Eva, Leštinská Petra, Knířová Pavla, Hejlová Vendula. Diváci: 100.

Nedělní utkání bylo odvetou za předchozí porážku v Týništi o 10 bodů a vítězství bylo povinností pro zvýšení možnosti postupu.

Na domácích hráčkách bylo vidět vyčerpání po sobotním utkání, které trvalo víc jako dvě hodiny. V obraně pozdě reagovaly na hráčky soupeře a tím stále musely dotahovat soupeřky, které celý první poločas stále vedly a trestaly jakoukoliv chybu. Ve třetí čtvrtině došlo k obratu, změnou obrany, útočných akcí směrem pod koš a přesnou střelbou z trojky Saši Čechové a Petry Valentové (5x) otočily stav a dotáhly vítězství po boji do konce.

Kvalifikaci rozhodnou utkání v Ostravě. V případě, že v sobotu 26. května Ostrava doma vyhraje s Týništěm, pojedou šumperské hráčky odehrát utkání již jen z povinnosti jako postupující. V opačném případě, že Ostrava prohraje a my také, bude rozhodovat celkové skóre ze všech utkání. Autor: Oldřich Sládek

Tabulka kvalifikace před posledním kolem v Ostravě
1. TJ Šumperk                                  3   2   1   187:179   5
2. SK Týniště nad Orlicí                      3   1   2   194:197   4
3. SBŠ Ostrava B                              2   1   1   134:139   3