Zápasilo se ve váze do 77 kg na 5 kol po 3 minutách. Zápas Martina v Maďarsku měl pořadové číslo 8 z celkového počtu 13 zápasů. Turnaj byl poskládán z maďarských bojovníků proti výběru Evropy.

Martinův zápas začal delší výměnou úderů v boji v postoji a po 2 minutách se podařil maďarskému fighterovi strh na zem (take douwn). Zatím o něco lepší Martin Hajtmar v boji na zemi byl v méně výhodné pozici a pomalu si ho jeho soupeř natlačil na pletivo osmihranné klece a tam Martin neměl tolik prostoru na obranu. Po dvouminutovém přetahování a zápase na zemi se podařila Soltészovi nasadit páku na Hajtmarovu ruku a po minutě neúspěšného zápasu Hajtmar prohrál.

Martin Hajtmar je člen oddílu Bellicus gym Šumperk a zároveň člen reprezentace České republiky. V loňském roce se umístil na 4 místě na mistrovství světa organizace WPKA (World Profi Kick boxing Association). V letošním roce se probojoval na šampionát taktéž a v květnu se na ostrově Santorini pokusí získat lepší umístění.

MMA zápasy (zápasy v kleci) mají v ČR tradici od roku 1999, kdy v pražském Edenu se vůbec poprvé osm borců utkalo v zápasech MMA v kleci o titul mistra ČR ve váze do 85 kg. Jedním z účastníků byl i trenér Martina Hajtmara Pavel Petrásek.