V prvním poločasu byl stav vyrovnaný jen asi úvodních deset minut, domácí se poté dostali do mírného vedení hlavně díky šumperské neefektivnosti v zakončení a náskok domácí udržovali až do přestávky.

Do druhého dějství hosté změnili obranné i útočné rozestavení, ale přestože měli nespočet příležitostí, nemohli se k soupeři přiblížit na menší než třígólový rozdíl.

„Příčinu bych hledal hlavně v nepřesnostech při zakládání protiútoků, kde jsme zbytečně ztratili několik míčů. Někdy jsme v této herní disciplíně kupili až školácké chyby a na tom budeme muset zapracovat," říká šumperský hrající kouč Petr Korec.

„Celkově se nenašel v naší hře lídr, který by to pozvedl a všichni jsme tak nějak odehráli utkání pod své možnosti, včetně a hlavně mě. Do následujícího domácího utkání z toho vyvodím osobní důsledky a dám určitě příležitost dalším klukům. Aspoň nebudu tolik zatěžovat šrámy, které mě dost limitují," doplnil Petr Korec.

Další mistrovské utkání sehrají házenkáři na palubovce šumperského gymnázia v neděli 26. února od 10:30 hodin proti Polance nad Odrou.

TJ Lesana Zubří - TJ Šumperk 26:21 (11:8)

Sestava a branky Šumperku: Ošťádal, Příhoda - Kubáček 5, Petrtýl 4/1, Hejný 4/1, Laštůvka 3, Drechsler 2, Korec 1, Bartl 1, Šmíd 1, Sedlák, Hromek.