Obhájci titulu bratři Čermákové v Mohelnici ovládli obě jízdy. Až za nimi skončila lotyšská posádka Daiders, Stupelis, která přitom v mistrovství světa pravidelně útočí na přední příčky.

„Mohelnický závod byl pro nás prvním na tvrdé trati, takže to bylo pro nás trochu obtížné, ale oba jsme si ho užili. Samozřejmě jsme přijeli vyhrát, ale Čermák má letos top formu, a tak to bylo velice těžké. Máme ale radost, že každé kolo jsme byli lepší a lepší,“ řekl pro web motolevel.com Kaspars Stupelis.

Prosadili se i domácí posádky.

Požár průmyslové haly plné slámy a pelet v Javorníku
Požár v Javorníku odhalil nelegální sklad tabáku

„I když znalost trati je výhodou, psychický tlak právě při domácím závodě bývá největší. Kluci to zvládli,“ chválil za tým Václav Rozehnal.

Jenže Vejchoda i Hroch měli v první jízdě smůlu. Vejchoda nedojel kvůli závadě na spojce a Hrochy postihl defekt zadního kola. Bratrská dvojice ještě stihla vyměnit zadní kolo a dojet na sedmém místě. Křížové dojeli jedenáctí.

Druhá jízda byla již bez technických problémů a Vejchoda se Zatloukalem dojeli jako čtvrtí, následovaní bratry Hrochovými na místě pátém. Křížové dojeli desátí.

Hrochové tak v celkovém hodnocení mohelnického závodu skončili pátí, v domácí konkurenci jim patřila výborná třetí příčka.

Výsledky 1. jízdy: 1. Čermákové, 2. Kunnasové (Fin.), 3. Daiders-Stupelis (Lot.), 4. Janouškové, 5. Wanger-Richter, 6. Kolenčík-Hejhal, 7. Hrochové, 8. Hlava-Kříž, 9. Pokorný-Dubský, 10. Pudlo-Hotový.

Výsledky 2. jízdy: 1. Čermákové, 2. Daiders-Stupelis, 3. Kunnasové, 4. Vejchoda-Zatloukal, 5. Hrochové, 6. Janouškové, 7. Vrátný-Vitoň, 8. Wanger-Richter, 9. Hlava-Kříž, 10. Kříž-Kříž.

Celkově: 1. Čermákové 50 bodů, 2. Daiders-Stupelis 42, 3. Kunnas 42, 4. Janouškové 33, 5. Hrochové 30), 6. Wanger-Richter 29, 7. Hlava-Kříž 25, 8. Vejchoda-Zatloukal 21, 9. Křížové 21, 10. Winkler-Buschman.

Auto poničené vandalem v noci na 9. dubna v Šumperku.
Vandal v Šumperku poničil čtrnáct zaparkovaných aut