„Zájem o triatlon a VALACHY MANA narůstá každým rokem, letos se startovní listina dospělých zaplnila dokonce již dva týdny předem, což jsme tu ještě neměli. Bohužel jsme museli odmítnout mnoho opozdilých zájemců, ale kvůli velikosti zázemí i časovým možnostem daným intervalovým startem nelze kapacitu navyšovat. Jediné, co můžeme vážným zájemcům doporučit, je přijet v pátek přímo na místo a tam vyčkat do skončení prezence na případné uvolnění startovního čísla po závodníkovi, který nedorazí. Stává se to, ale je to bez záruky,“ uvedl Vladimír Sušil, prezident VALACHY TOUR, jehož je triatlon součástí.

Páteční VALACHY MAN nabídne účastníkům nejen sportovní zážitek, ale i doprovodný program, mj. půjčovnu kol Specialized a sportovní obuvi Inov-8, testcentrum kompresního oblečení CEP, Red Bull zónu, mobilní prádelnu sportovního oblečení AEG, hrací koutek GoGEN Maxipes Fík nebo Fotostánek Nikon, z nějž si odnese každý závodník vytištěnou fotku na památku. Dospělí závodníci mají v ceně startovného dárek v podobě plavecké čepice Reborn, trička se sportovní lahví Kilpi a účastnickou medaili, děti obdrží v cíli oblíbené perníkové medaile. Připravena je i tombola startovních čísel.

„Těšíme se opět i na hojnou účast diváků, díky nim je atmosféra na VALACHY MANovi každý rok skvělá. Vzhledem k umístění depa u vodní nádrže, v níž probíhá i plavecká část závodu, a intervalovému startu po dvaceti vteřinách mají diváci po celou dobu co sledovat, navíc si mohou den zpříjemnit koupáním,“ dodal Vladimír Sušil.

Pokud některé diváky triatlon zaujme, mohou se stavit na stánek České triatlonové asociace, která zde bude nabízet rady a konzultace v rámci svého nového projektu Můj první tri1atlon.

VALACHY MAN se za dobu své existence stal největším triatlonovým závodem pro širokou veřejnost v ČR. Popularitu si získal mj. tím, že nabízí intervalový start a trasy i rekreačním sportovcům a dětem. Děti závodí v sedmi věkových kategoriích. Dospělí mohou vybírat ze dvou distancí. Kratší trať obnáší 250 metrů plavání, 12 km horského kola a 3,6 km běhu. Delší trasa zahrnuje 350 metrů plavání, 16 km horského kola a 4,5 km běhu v náročnějším terénu beskydských kopců a start v ní je otevřen i štafetám.

Každý rok mohou navíc sportovci poměřit síly se známými sportovními osobnosti. Letos se zúčastní hned tři úřadující čeští triatlonoví mistři – mistr ČR ve sprint triatlonu Jan Čelůstka, mistr ČR v terénním triatlonu Lukáš Kočař a mistr ČR v olympijském triatlonu František Kubínek. Všichni tři odstartují po sobě na závěr, po 17. hodině. Přijede i loňská a předloňská vítězka ženského VALACHY MANa Kristína Lapinová, čerstvá mistryně Slovenska v kros duatlonu.

Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny včetně prize money v celkové částce 40 tisíc korun. 

Více informací: www.valachytour.cz