„V provozu jsou sjezdovky Razula i Horal, na Razule chystáme v pátek a sobotu také večerní lyžování a to od 18.30 do 21 hodin. Víkend má být slunečný a mrazivý, takže naprosto ideální pro výlet za kvalitním lyžováním," láká šéf Ski areálu Razula Luboš Sušila.

Nově se silnice ve Velkých Karlovicích solí až do konce údolí Léskové. Příjezd ke sjezdovkám Razula a Horal je díky tomu udržovaný a sjízdný lépe než v předchozích letech.

Od tohoto týdne středisko nabízí lyžařům i oblíbenou akci Lyžuj a plav – k celodennímu a večernímu skipasu dostanou hodinový vstup zdarma do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal a mohou tak spojit lyžování s koupáním. Akce platí ve všední dny a bonusový vstup do bazénů je možné využít až dva měsíce od zakoupení skipasu.

www.razula.cz

Na skvělé podmínky se mohou těšit i běžkaři. „Ke dvaceti centimetrům staršího sněhu přibylo v posledních dnech dalších dvacet až třicet. Aktuálně máme upraveno zhruba čtyřicet kilometrů stop v údolí. Letošní zima je oproti té minulé perfektní. Za první měsíc už máme naběháno tolik, co za celou minulou zimu. Podle předpovědí počasí by se sníh měl udržet v dobré kvalitě i v dalším období, což je výborná zpráva pro všechny, kteří se k nám chystají na Karlovskou padesátku i další akce," říká starosta Velkých Karlovic Miroslav Koňařík.

Karlovská padesátka ovládne Velké Karlovice v sobotu 28. ledna. Závod, jenž je součástí seriálu Ski tour, tradičně do obce přitahuje stovky sportovních nadšenců. Ti si mohou vybrat mezi trasami v délce 10, 25 a 50 kilometrů. Novinkou od loňského roku je také rodinný závod na 10 kilometrů, v němž mohou vytvořit tým čtyři závodníci, z toho maximálně dva dospělí. Při registraci předem mají závodníci levnější startovné, nejvýhodnější je při přihlášení do 15. ledna.

Navíc den před tím, v pátek 27. ledna, se v rámci Karlovské padesátky konají závody dětí s bezplatným startovným.

Sněžení připravilo skvělé podmínky také pro Školu běžeckého lyžování, kterou pořádá 2. až 5. února Resort Valachy.

V sobotu 18. února pak nabídne běžkařům další soutěžní příležitost Noční stopa Valachy – první akce seriálu VALACHY TOUR. Závod s intervalovým startem na 15 kilometrů má neobyčejnou atmosféru díky konání za tmy (startuje se od 18 hodin), účastníci musí být povinně vybaveni čelovkami. Již od 16 hodin budou probíhat závody dětí.