Ať už zamíříte do této malebné obce u slovenské hranice na dovolenou, nebo jen na jednodenní výlet, nudit se tu rozhodně nebudete.

Sečení luk na Soláni – 24. června

Zažijte atmosféru dávných letních dnů, kdy se sekáči společně vydávali kosit louky. V pátek 24. června uvidíte na hoře Soláň ukázky tradičního sečení trávy kosou na louce u Korytářů. Slavnostní salvou a prvním zásekem luk se představí portáši. Součástí akce Sečení luk na Soláni bude i folklórní vystoupení a také oblíbená soutěž sekáčů.

Letní karlovská padesátka – 25. června

Tradiční turistický pochod krásnou krajinou kolem Velkých Karlovic nabídne v sobotu 25. června pět tras různé náročnosti v délce od 10 do 50 kilometrů. Jsou koncipovány tak, aby bylo možné si cestu během pochodu podle momentální kondice zkrátit či naopak prodloužit. Všechny trasy vedou kolem rozhledny Miloňová, ta nejdelší i přes obě další místní rozhledny Sůkenická a Ztracenec. Nejkratší trasa je vhodná i pro děti. Odměnou v cíli pro účastníky je diplom a kousek valašského frgálu. Více informací

Soutěž o nejlepší valašský sýr – 2. července

Akce prezentující produkty regionálních výrobců se uskuteční v sobotu 2. července ve Spa hotelu Lanterna. Návštěvníci mohou ochutnat soutěžní vzorky a přiučit se, jak kombinovat chuť sýrů s víny.

Formanský den – 2. července

Atraktivní ukázky práce s koňmi a doprovodný program se zvěřinovými hody a živou muzikou nabídne Formanský den u Penzionu U Dorňáků v sobotu 2. července.

Závod horských kol BIKE VALACHY – 9. července

Zapojte se do třetího závodu seriálu VALACHY TOUR v sobotu 9. července. Na výběr budou dvě trasy různé náročnosti v délce 20 a 45 kilometrů, uskuteční se i závody na kratších trasách pro děti, to vše se startem, cílem a doprovodným programem u hotelu Galik. On-line registrace za zvýhodněné ceny byla právě zahájena.

Tip navíc pro gurmány: Kurzy pečení frgálů

Zpestřete si letní návštěvu Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem, naučte se péct valašské frgály. Kurzy pečení frgálů se budou konat v červenci a srpnu vždy v úterý a sobotu od 10 hodin. Z tříhodinového zábavného kurzu si odnesete kromě nové kuchařské dovednosti také vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru jako dárek na památku a hlavně - nové zážitky i informace o tomto tradičním valašském koláči. Vhodné pro děti i dospělé.

Novinka: seznamte se s golfem

Vyzkoušejte novinku v nabídce Golfového hřiště Horal. Program Golf pro každého vás zábavnou formou seznámí s tímto stále oblíbenějším sportovním odvětvím. Je určen začátečníkům, rodinám s dětmi i aktivním sportovcům - zkrátka všem, kteří golf ještě neznají nebo s ním začínají a chtějí se o něm dozvědět víc. Čeká vás procházka v délce zhruba 90 minut po golfovém hřišti s průvodcem, který vám vysvětlí základy golfu, zkusíte si pod jeho vedením základní údery, chipování, patování i samotnou hru a dozvíte se i řadu zajímavostí.