„Rozhodli jsme se aktivně zapojit zákazníky a prostřednictvím sociální sítě společně vybrat jméno pro nový dortík. Hlasování skončí v neděli 17. března. Jednoho z hlasujících vybereme a získá ochutnávku zdarma," řekl majitel Tvarůžkové cukrárny v Lošticích Zbyněk Poštulka.

Hlasuje se na facebookovém profilu cukrárny na adrese www.facebook.com/tvaruzkovacukrarna. Lidé mohou vybírat ze tří názvů – korunka, pařízek nebo špalíček.

Nové druhy moučníků vznikají vesměs nejdřív u Poštulků doma. Nápad prvně vyzkoušejí na chuťových buňkách rodiny a zaměstnanců obchodu, pak teprve jde novinka na pult. Dortík se zařadí mezi další asi patnáct slaných zákusků z tvarůžků, které mohou zákazníci ochutnat, jako jsou například šátečky, vdolečky, koláčky, štrúdl či kremrole.

Poštulkovy tvarůžkové moučníky se v rodinné cukrárně v Lošticích vyrábějí od roku 2009. Nesou označení Haná regionální produkt a získaly už několik ocenění, jako je Regionální potravina Olomouckého kraje nebo Česká chuťovka. Majitel cukrárny Zbyněk Poštulka se stal loni Živnostníkem roku Olomouckého kraje a v celostátním finále skončil na druhém místě.