VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Svatomartinské menu a vína ve Velkých Karlovicích

Velké Karlovice - K listopadu tradičně patří Svatomartinské menu s husími či kachními specialitami a k tomu degustace Svatomartinských vín. Tento příjemný gurmánský zážitek nabídne i Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.

6.11.2014
SDÍLEJ:

Svatomartinské menu a vína ve Velkých Karlovicích.Foto: Archiv Resort Valachy

„Svatomartinské menu budeme nabízet několik dnů kolem svátku svatého Martina, již od pátku 7. listopadu ve všech třech hotelech našeho resortu. Každý šéfkuchař husí hody pojal po svém, hosté tedy mají opět z čeho vybírat," láká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Spa hotel Lanterna v zážitkové restauraci Vyhlídka tradičně nabídne čtyřchodové menu, kterému dominují jako předkrm lehce opečená Foie Gras a jako hlavní chod pomalu pečené husí stehýnko se dvěma druhy knedlíků a také dvěma druhy zelí – dýňovým se slaninou a červeným s povidly.
Na dýňové zelí letos vsadil také hotel Horal, jenž navíc pečené husí stehno v rámci hlavního chodu okoření servírováním pohankového knedlíku. Neotřelou kombinaci přináší i dezert – švestková pěna se škvarkovou sušenkou a jablkovým kompotem. 

V hotelu Galik čeká na gurmány klasika v podobě pečené husy s jablečným zelím a špekovým knedlíkem, husí kaldoun a jako dezert mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem.

„V prvních dnech budeme k menu servírovat mladá vína. Ta Svatomartinská otevřeme v souladu s tradicí až 11. listopadu v 11 hodin," dodal Tomáš Blabla.

Gurmáni si výlet za Svatomartinským menu mohou zpříjemnit relaxací ve wellness centrech hotelů Lanterna a Horal. Svatomartinské menu se tak může stát tečkou za relaxačním dnem spojeným s koupáním a saunováním.
Speciální nabídku má Spa hotel Lanterna. Jeho ubytovaní hosté mají menu s výrazným cenovým zvýhodněním za 300 Kč místo obvyklých 650.
Více na www.valachy.cz

Svatomartinské menu a vína ve Velkých Karlovicích.

Spa hotel Lanterna

• Lehce opečená Foie Gras sypaná mořskou solí s hruškovým chutney a toasty
• Husí vývar s kořenovou zeleninou, celestýnskými nudlemi, játrové knedlíčky
• Pomalu pečené husí stehýnko podlévané silnou šťávou, červené zelí s povidly, dýňové zelí se slaninou, žemlový a bramborový knedlík
• Podzimní kaštanový koláč s citrónově tymiánovým sorbetem
Platnost: 7. - 23. 11. 2014

Wellness hotel Horal

• Uzené husí prsa na hruškových povidlech a polníčkovém salátu
• Pomalu pečené husí stehno na majoránce s dýňovým zelím a pohankovým knedlíkem
• Švestková pěna se škvarkovou sušenkou a jablkovým kompotem
Platnost: 8. - 16. 11. 2014

Hotel Galik

• Polévka husí kaldoun
• Svatomartinská pečená husa, jablečné zelí a špekový knedlík
• Mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem
Platnost: 8. - 13. 11. 2014

Autor: Redakce

6.11.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotbalisté Jeseníku. Ilustrační foto.

Furikův hattrick zajistil Jeseníku výhru nad Bohumínem

Po neznámé ženě, která si vyzvedla na padělaný recept léky ve dvou lékárnách v Přerově, pátrají nyní policisté.
2

Na padělané recepty si vyzvedla léky, pátrá po ní policie

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Podvodník vzal zálohu, ale stroj nedodal

O padesát tisíc korun připravil podvodník důvěřivého muže, který mu skočil na špek – odpověděl na fiktivní inzerát.

Řídil opilý, autem najel do zdi

Téměř tři promile alkoholu v krvi měl řidič, jehož cesta osobním vozem skončila u betonové zdi jesenického supermarketu.

Na Borůvkové hoře se znovu sejdou disidenti

Byla to utajovaná a výjimečná akce. Na Borůvkové hoře se v srpnu 1987 setkali čeští a polští disidenti. Po třiceti letech se někteří z nich na pohraniční kopec nad Javorníkem dostaví znovu. V sobotu 19. srpna se zde koná vzpomínková akce. Účast přislíbili Petr Uhl, Anna Šabatová nebo Ján Čarnogurský.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení