„Pacient, který byl letecky přepraven na specializované pracoviště v Ostravě, utrpěl popáleniny na třiceti až pětatřiceti procentech těla. Předali jsme ho ve stabilizovaném stavu. Další dva muži utrpěli lehká zranění, především oděrky a drobné rány," sdělil náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Hořet začalo údajně při svařování. „Pracovníci při opravě nákladního vozu manipulovali s otevřeným ohněm, od kterého se požár rychle rozšířil. Zasáhl polovinu haly a pak kompletně celou eternitovou střechu," informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Na místo postupně dorazilo pět hasičských jednotek, záhy se jim podařilo požár dostat pod kontrolu. Střešní konstrukci hasiči museli rozebrat a pak zlikvidovat menší ohniska. Se svou technikou zasahovala také lezecká skupina šumperských hasičů, k události vyjížděl rovněž úředník z odboru životního prostředí zábřežské radnice, v hale totiž do kanalizace unikly chemikálie. Událostí se bude zabývat policie, především bude zkoumat, zda pracovníci servisu neporušili bezpečnostní předpisy. Majitele firmy Roberta Diblíka se Deníku nepodařilo kontaktovat.

Škody jsou podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka značné. „Předběžně byly vyčísleny na dva miliony korun, ale po závěrečné bilanci by mohly být i dvojnásobné," sdělil Zdeněk Hošák.

K podobnému požáru hasiči vyjížděli v březnu, kdy hořela hala šumperského podniku Sumtex. Oheň se rozšířil kvůli technické závadě a na jedné z hal rovněž zničil střechu a také část uskladněných textilií. Škoda se vyšplhala na sedm milionů korun, ale výroba byla obnovena už následující den.