Přijede tak například britský hudebník Ed Rush, jedna z nejvýraznějších postav dnes tolik populárního neurofunku.

Ze Spojeného království dorazí také drum'n'bassové duo Brookes Brothers, které tvoří skuteční bratři Phil a Dan Brookes.

Dvojce se v domovském Londýně hudebně vypracovala do pozice významných producentů spolupracujících s předními jmény světové scény.

Británie posloužila jako největší zásobárna letošních účinkujících, protože k nám vyslala i další hvězdy jako Mob Tactics či Dannyho Byrda.

Pozvání opět přijala také slovenská stálice B-Complex. DJka z Bratislavy, se v průběhu let vypracovala do pozice jedné z nejvýznamnějších osobností slovenské elektronické scény.

V Drahotuších se představí také aktuálně nejuznávanější český producent a autor nejlepší české skladby za rok 2015 v anketě Czech DnB Awards ukrývající se pod uměleckým jménem Rido.

Začátky pražského umělce byly zásadně ovlivněny zvukem The Prodigy, stejně tak jako pobytem v Austrálii, kde studoval zvukové inženýrství, po kterém se rozhodl produkovat svou vlastní hudební tvorbu.

Tuzemskou scénu zastoupí také hraničtí matadoři DoubleYou, bez kterých by to v Drahotuších zkrátka nešlo.

Loni přilákala show více než tisíc návštěvníků, proto se pořadatelé pro tento ročník rozhodli festival přesunout z tradičních Hustopeč nad Bečvou o několik kilometrů dál.

Areál drahotušského letiště se jevilo jako nejvhodnější místo k pořádnému rozletu.

David Král