Tragická událost se odehrála kolem 20:00 SEČ na vánočním trhu na náměstí Breitscheidplatz nedaleko symbolu západní části Berlína, Pamětního kostela císaře Viléma (Gedächtniskirche). Nákladní vůz s polskou poznávací značkou vjel na trh přes chodník z Kantovy ulice a davem lidí a vánočními stánky ujel asi 50 až 80 metrů, než se zastavil na okraji Budapešťské ulice.

Zdroj: Youtube

Čtěte také: Chci zabít muslima, křičel útočník ve vlaku. Vážně pobodal cestujícího

Na záběrech z místa činu byl vidět velký černý nákladní vůz, který za sebou zanechal obrovskou spoušť. Na místě, které je nyní uzavřeno, byly také desítky policistů, zdravotníků a hasičů, kteří pomáhali zraněným. Na televizních záběrech byl vidět mimo jiné postarší muž se zkrvavenou hlavou, kterému zrovna lékaři dávali infuzi.

V nákladním voze jeli dva lidé. Spolujezdec podle policie následkům srážky na místě podlehl. Řidič vozu z místa uprchl. Policie později zatkla jednoho podezřelého. K jeho identitě zatím nic bližšího nesdělila. Policisté nyní mimo jiné zkoumají, jestli řidič vozu brzdil.

Zdroj: Youtube

Před možností útoků na vánoční trhy v Evropě varovalo nedávno americké ministerstvo zahraničí. Německá policie nejprve hovořila o pravděpodobném útoku, později ale uvedla, že pozadí události je zatím nejasné. Občany vyzvala, aby zůstali doma a nechodili k místu činu, i když další nebezpečí podle jejích informací nehrozí.

K události se už vyjadřují i němečtí politici, kteří hovoří o šoku a velkém smutku.