„Kriminalisté případ vyšetřují jako pokus o těžké ublížení na zdraví se sazbou tři až deset let vězení," uvedla krajská mluvčí policie Miluše Zajícová.

Incident se odehrál v bytě, do kterého byli oba muži pozváni.

„Mladší z nich střílel po předchozím popíjení alkoholu asi ze vzdálenosti čtyř metrů ve chvíli, kdy poškozený odcházel z obývacího pokoje. Projektil muže zasáhl," dodala Miluše Zajícová.

Poranění ale vážné nebylo, zasažený v pracovní neschopnosti není. Kriminalisté nyní vyšetřují, co útočníka k jeho činu vedlo.

Zbraň typu flobertka je volně prodejná a k jejímu držení není potřeba zbrojní průkaz. Stejně tak se dají koupit i náboje, podmínkou je pouze věk nad osmnáct let.

Flobertky se často používají k nácviku sportovní střelby na menší vzdálenosti nebo jako zbraně na drobné hlodavce. Energie střely na ústí hlavně je dvakrát vyšší než u volně prodejné vzduchovky.

Incident spojený se střelbou se v Šumperku stal například před třemi lety, to se ovšem jednalo o nešťastnou náhodu.

Prodavač v obchodě se střelivem předváděl zákazníkovi zbraň a neplánovaně vyšel výstřel. Projektil vylétl oknem a zasáhl projíždějící osobní vůz, řidička naštěstí utrpěla pouhé škrábnutí.