Současně ho podezírají ze zpronevěry dalších třiceti tisíc korun, které si vzal jako zálohu od zákazníka na zakoupený zájezd, ale na účet cestovní kanceláře je nezaslal.

Policisté již podnikatele obvinili a trestně stíhaný je vazebně. Údajně se jedná o vlastníka cestovní agentury Panda, která má sídlo v Bulharské ulici v Šumperku.

Webové stránky agentury jsou nyní pozastaveny z důvodu neplacení závazků.

Není vyloučeno, že počet podvedených, o kterých policie zatím ví, se ještě rozroste.

„Podle kriminalistů je možné, že podobných případů může být více, a případné podvedené občany žádají, aby kontaktovali linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Ara zelenokřídlá chovatele Jiřího Smékala
Ztracená papouščí slečna přistála u Kauflandu. Chytili ji po pěti dnech

Podvodu a zpronevěry se podnikatel podle policie dopustil začátkem letošního roku.

„Se záměrem získat neoprávněný prospěch si objednal u pěti firem služby a zboží pro propagaci a chod cestovní agentury. Jednalo se o tisk a roznášku propagačních materiálů, uveřejnění inzerátů v novinách a na webových stránkách a také autobusovou přepravu,“ informovala Tereza Neubauerová.

Objednávky za sta tisíce přitom podnikatel zadával v době, kdy byl ve špatné finanční situaci. Jeho dluhy činily skoro dva miliony korun.

Podobný případ nedávno řešili také olomoučtí policisté, kteří obvinili ze zpronevěry šedesátiletou zprostředkovatelku smluv pro cestovní kanceláře. Ta své klienty připravila o více než 800 tisíc korun.

Nehoda v Mikulovicích. 4.8.2017
Mladík se dvěma promile zdemoloval seat