Opilý řidič naboural do strážní budky

Leština – Opilý řidič boural v sobotu 8. dubna po třetí hodině v noci mezi Leštinou a Vitošovem na Zábřežsku. Do cesty mu podle jeho slov měla vběhnout srna.

„Na to řidič zareagoval tak, že prudce strhnul řízení vpravo, přičemž vyjel ze silnici a narazil do strážní budky firemního areálu. Osmadvacetiletý řidič při nehodě utrpěl zranění, ošetření ovšem odmítl,“ sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

Hasiči v areálu šumperské Sanatorky určené k demolici cvičili řezání materiálů vodním paprskem.
Hasiči rozřezávali budovy na Sanatorce, cvičně

Škoda byla předběžně vyčíslená na třicet tisíc na autě a dvaceti tisíc na strážní budce. Řidič hned po nehodě z auta odstranil poznávací značky a odešel. Na místo se vrátil až během policejního setření. „Dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,71 promile alkoholu v dechu,“ dodal policejní mluvčí.

 Muž přišel na místě o řidičské oprávnění. U soudu může dostat za ohrožení pod vlivem návykové látky až tříletý trest vězení. Příčinu, okolnosti a míru zavinění nehody policisté nadále prověřují.

U Maletína našli dělostřelecký granát

Maletín – Policejní pyrotechnik vyjížděl v sobotu 8. dubna odpoledne do Starého Maletína. Nálezce tam v lese objevil zkorodovaný, asi třicet centimetrů dlouhý železný válec zakončený špicí.

Pyrotechnik zjistil, že šlo o dělostřelecký granát, který nebyl schopný převozu. Musel ho proto odpálit přímo na místě. Vše se obešlo bez zranění i škod na majetku.

Požár průmyslové haly plné slámy a pelet v Javorníku
V Javorníku hořela hala plná slámy