„Jel jsem kolem benzíny pomalu, původně jsem chtěl natankovat, ale už bylo dost hodin. Najednou ze dveří vyběhl muž a křičel, že stanice byla přepadená. Pak z prodejny vyrazil chlapík, působil na mě, že je opilý. Mířil k nádraží. Zavolal jsem na linku 158, řekl co se stalo a popsal toho muže. Pak jsem jel za ním, měl jsem ho stále tak padesát, sto metrů před sebou. Za chvíli přijela policie a zatkla ho," popsal svůj zážitek  Martin Šembera. Dodal, že ocenění by si spíš zasloužil čerpadlář, který se lupiče nezalekl a naopak mu uštědřil pár pořádných ran.

Jak se přepadení odehrálo? Maskovaný lupič vešel do prostor stanice v půl osmé večer. V rukou třímal dřevěnou tyč a po čerpadláři požadoval peníze. Ten mu přihrádku s penězi položil na barovou stoličku. Pachatel si začal sbírat bankovky, pak se ale pumpaře pokusil tyčí udeřit. V tom momentě se  násilníkovi scénář vymkl z rukou. „Čerpadláři se podařilo ubránit a pachatele udeřil několikrát jeho vlastní tyčí do hlavy. Ten začal krvácet, pak se dal na útěk," přiblížil vedoucí územního odboru šumperské policie Libor Giesel. Bankovky se při rvačce rozlétly po místnosti, část jich lupič při útěku sesbíral. Peníze ale pak trousil cestou, při zadržení jeho kořist činila 13 tisíc korun.

Pětačtyřicetiletý pachatel z Litovle dosud nebyl trestán, jeho pohnutky k loupežnému přepadení jsou předmětem šetření. Vazba na muže uvalena nebyla, při výsleších prý spolupracuje. Soud mu může uložit trest odnětí svobody od dvou do deseti let.