„Ke komunikaci si vybírala muže starší čtyřiceti let. Po navázání bližšího kontaktu si obviněná vymýšlela různé legendy, díky kterým z mužů vylákala různé finanční částky. Mezi nejčastějšími smýšlenými příběhy byla potřeba peněz na rozjezd podnikání, nájem, úhradu složenek za energie a opravu nemovitosti, kterou zdědila po otci a chce ji prodat," uvedla mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Své nové známosti podvodnice vždy ujišťovala, že jakmile zděděnou nemovitost prodá, peníze jim hned vrátí. Finanční obnosy si nechala nosit přímo domů, pokud se jednalo o muže z Jesenicka. Od vzdálenějších ctitelů si nechala peníze posílat prostřednictvím pošty „poste restante" do Jeseníku nebo Mikulovic. Někdy částky na poště vyzvedávali i příbuzní obviněné.

Podvodnice zřejmě působila velmi přesvědčivě, některé z jejích obětí si totiž dokonce vzali nebankovní půjčky, když už jim úspory došly. „Sladká pokušitelka" je sice ujišťovala, že všechny splátky uhradí sama, ale to se nikdy nestalo.

„Jelikož obviněná nikdy nikde nepracovala, tímto způsobem si zajišťovala obživu pro sebe i svou rodinu. Aby ve svém jednání nemohla pokračovat dále, je stíhána vazebně," dodala Tereza Neubauerová.

Kriminalistům se do pondělí 18. července podařilo vyhledat osm poškozených převážně z Moravy. Protože jich ale může být mnohem více, policie žádá všechny, kteří se s podobným podvodným jednáním setkali, aby kontaktovali jesenické kriminalisty na telefonní číslo 727 947 564.