Policisté si podezřelého chování motoristy nejdříve všimli u benzínové stanice Shell. Vůz totiž nechal stát zhruba dvacet minut před stojany. Když si však šofér všiml policistů, ihned ujel. Ke stanici se za pár okamžiků vrátil, to ovšem netušil, že jej policisté sledují. Když řidič konečně začal tankovat, policisté jej překvapili.

„Řidiče vyzvali k předložení dokladů, ale muž uvedl, že vůz nedávno koupil od kamaráda a ještě nemá od něj doklady. Rovněž tvrdil, že u sebe nemá občanský průkaz doklady ani řidičák,“ popsal mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.

Když jeden z policistů ve služebním voze zjišťoval, kdo je majitelem auta, šofér využil situace. Skočil za volant a ujížděl. Policisté se ihned vydali za ním.

„Muž se snažil ujet a nebezpečnou jízdou projížděl ulicemi Žerotínova, E. Beneše a Komenského, dále pak vysokou rychlostí projel i přes šumperskou pěší zónu, pak zamířil do protisměru do Husitské ulice. Stejně rychle projížděl křižovatkami, kde měl dávat přednost, jako třeba na křižovatce Jiřího z Poděbrad a Šumavská. Teprve v Zemědělské ulici poslechl výzvy policistů a zastavil,“ přiblížil divokou jízdu mluvčí policie.

Kaskadér kupodivu již policistům odpor nekladl. Z jeho dechu byl cítit alkohol, ovšem odmítl dechovou zkoušku i odběr krve.

Muže policisté eskortovali do policejní cely. Záhy se zjistilo, že měl pádné důvody k útěku. Ukázalo se, že Citroen, ve kterém cestoval, je kradený.

Policisté nyní zjišťují zda dvaatřicetiletý muž ze Šumperku je také zloděj.