Na zasněžené silnici z Jeseníku na Adolfovice dostal 4. dubna smyk jedenadvacetiletý mladík z Jesenicka. Řízení nezvládl a narazil do plotu rodinného domu. Z místa nehody odešel, ale v průběhu jejího vyšetřování se vrátil s traktorem k vyproštění vozidla. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, při které naměřili 2,3 promile alkoholu.

„Mladík uvedl, že alkohol požil i po nehodě. Dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve," sdělil krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Muže policisté podezřívají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ze stejného trestného činu je podezřelý třiadvacetiletý muž ze Zábřehu. V sobotu po páté hodině ranní jej při řízení auta kontrolovala na náměstí Míru v Šumperku hlídka městské policie. V dechu muže strážníci zjistili 2,5 promile alkoholu. Zadrželi jej a převezli do policejní cely na místní obvodní oddělení.

Poslední případ, ve kterém figuroval alkohol, se odehrál po devatenácté hodině. Na tísňovou linku 112 zavolal padesátiletý muž ze Šumperska. Uvedl, že má deprese a chce spáchat sebevraždu. „Na základě dostupných informací se zjistilo místo volajícího. Do akce byl zapojen krizový vyjednavač, který muže přiměl, aby otevřel dům a vydal se hlídce policie." popsal zásah mluvčí Josef Bednařík. V dechu muže policisté naměřili 2,5 promile alkoholu. Potenciální sebevrah nakonec skončil na záchytce v Olomouci.