Jedenáctého dubna vyjela hlídka strážníků na vlakové nádraží kvůli polonahému mladíkovi, který po lidech žebral peníze a vzbuzoval veřejné pohoršení.

„Mladík uvedl, že věci ztratil v Šumperku a nyní by chtěl odjet do Prahy. Vzhledem ke jeho prostému odění jej personál nevpustil do rychlíku, navíc neměl platnou jízdenku, a tak byl vyloučen z přepravy,“ uvedl velitel Městské policie Zábřeh Václav Doubrava.

Hlídka muže vykázala z prostoru nádraží.

Něhoda na křižovatce ulice Šumperské a 28. října v Jeseníku
Řidička nedala přednost, rozbila tři auta

V půli dubna pak strážníci zasahovali na ulici ČSA u opilého člověka. V dechu mu naměřili 3,9 promile alkoholu.

„Osoba ležela na zemi, nebyla schopna samostatné chůze, málo komunikovala,“ popsal velitel strážníků. Opilec skončil na záchytce v Olomouci.

Nejkurióznějším zásah strážníci absolvovali ve zdravotnickém zařízení na Jiráskově ulici.

Zdravotní sestra jim 16. dubna před třetí hodinou ráno oznámila, že zřejmě opilý pacient rozbil okno, na čtyřech poplachových hlásičích spustil alarm, do sádrokartonové zdi udělal díru holí a tou navíc udeřil ji a ošetřovatelku.

„Pán se choval zmateně a sdělil, že v místnosti cítí plyn a že ho chtějí otrávit. Proto chtěl otevřít okno, ze kterého chtěl přivolat pomoc máváním prostěradla, popřípadě vyhodit skleněnou vázu. V této činnosti mu zabránila zdravotní sestra a ošetřovatelka. Proto spustil alarm v budově,“ sdělil velitel Doubrava.

Hlídka nikde žádný plyn necítila. Na místo dorazila záchranná služba, která muži píchla injekci na uklidnění.

Zásah policie i hasičů v Zahradní ulici v Šumperku 6. 5. 2017
V Zahradní ulici zasahovali policisté i hasiči