Hasiči dostali hlášení o požáru krátce po třetí hodině ranní. Na místo ihned vyjeli profesionálové ze Zábřehu a jednotka místních dobrovolných hasičů. Majiteli se ale požár podařilo zlikvidovat ještě před jejich příjezdem pomocí ručního hasicího přístroje.Neznámý žhář vnikl v úterý brzy ráno na oplocený pozemek a pomocí hořlaviny se pokusil zapálit dvě auta známého mohelnického podnikatele Martina Vaňourka.

„Jednotky překontrolovaly místo požáru a předali jej vyšetřovateli. Ten ve spolupráci s policisty zjistil, že příčinou bylo cizí zavinění," informovala mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Obě auta oheň poškodil, škoda se předběžně vyšplhala na sto tisíc korun. „Po pachateli, který k založení požáru použil zatím neujištěnou hořlavou látku, nyní pátrají kriminalisté," sdělila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Deníku se podařilo zjistit, že auta patří známému mohelnickému podnikateli Martinu Vaňourkovi. Ten vlastní vydavatelství a nakladatelství a vydává také měsíčník Mohelnicko, v němž často kritizuje místní politiky.

V minulém volebním období byl Martin Vaňourek členem městského zastupitelstva. Jako lídr Věcí veřejných kandidoval i v posledních komunálních volbách. Jeho kandidátka ale propadla, získala jen necelá dvě procenta hlasů a skončila na posledním místě.

Deníku se podařilo Martina Vaňourka kontaktovat, bližší informace ale odmítl uvést.

„V průběhu policejního vyšetřování se k celé záležitosti nemohu vyjadřovat," řekl.