„Policisté se případem stále zabývají," uvedl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Vedení cukrářské firmy případ odmítlo komentovat. Jedná se o jednu z nejzávažnějších krádeží na Šumperku za poslední dobu, pachatelé vloupání do firem, bytů i domů si zpravidla přijdou maximálně na desítky tisíc korun.

Ještě větším oříškem je pro policisty ztráta peněz z trezoru v Mohelnické kulturním domě. Do něj pachatel vnikl bez násilí a sebral hotovost 100 tisíc korun.

„Ani tento případ zatím není objasněn, policisté mohelnického obvodního oddělení se jím intenzivně zabývají," sdělil mluvčí policie. Na chybějící peníze přišel ředitel kulturního centra Martin Juránek, který 19. prosince prováděl vyúčtování pokladny. „Hned jak jsem zjistil manko, kontaktoval jsem policii. V současné době policisté vyslýchají zaměstnance, ale zatím nám žádné poznatky z vyšetřování nesdělili. Celá záležitost je pro nás velmi nepříjemná," řekl ředitel mohelnického kulturního domu Martin Juránek. V případě, že policisté nevypátrají viníka, není jasné, kdo bude za škodu zodpovědný. Hmotnou odpovědnost totiž podepsalo více zaměstnanců.