Venku mrzne, až praští. Důkazem toho je zamrzlý autobus, pro kterého skončila cesta v pátek ráno na zastávce ve Staré Červené Vodě na Jesenicku. Důvodem je podle šéfa jesenického pobočky autodopravce Veolia Transport Václava Štětky zamrzlé palivo v nádrži.

S nepříjemnou situaci se v pátek krátce po půl páté ráno potýkal řidič autobusu a cestující na lince Vidnava – Jeseník.

Na čtvrté zastávce ve Staré Červené Vodě zůstal autobus stát. Řidič se jej marně snažil znovu nastartovat.

„Na místo okamžitě vyjel náhradní autobus i s opravářem. Ten zjistil, že na vině je zmrzlá nafta. Doufali jsme, že když tankujeme pohonné hmoty u osvědčeného dodavatele, že má lepší naftu. Mýlili jsme se. Zjistil jsem, že cisterna, která jim vezla arktickou naftu, zůstala ve čtvrtek stát na Červenohorském sedle,“ řekl Václav Štětka, šéf jesenické Veolie.

U jesenického autodopravce jde o první případ, kdy autobus nedojel kvůli zamrzlému palivu.

„Ale i tak je to špatné. Řidiči ráno vyjeli, vozidla měli v pořádku, a pak přijde tohle,“ řekl Štětka. Cestující ze zamrzlého autobusu i přes problémy dojeli do práce včas. Nabraly je vozy, které přes obec jely z opačného směru. „Byli sice namačkáni, ale dojeli v pořádku,“ dodal Štětka.

„Musím přiznat, že jsem měl trochu nervy, zda dojedu do práce včas. Měl jsem dost důležitou schůzku. Nakonec vše dopadlo dobře,“ oddechl si v cílovém stanici v Jeseníku jeden z cestujících