Krajské vojenské velitelství Olomouc rozloží své stanovištěn v areálu Na Benátkách. První návštěvníci sem mohou zavítatv sobotu 26. květnajiž od 8.30 hodin, bohatý program zde bude probíhat do 14 hodin.

Hlavní dění bude vždy od 9.30, 10.30,12 a 13.30 hodin. A co návštěvníci uvidí? „Máme připraveny ukázky bojového umění, zásahu vojenské policie, zájemci si budou moci například prohlédnout vybavení a techniku, k vidění budou i jejich zásahové zbraně,“ popsal největší lákadlo Petr Kubelka z olomouckého velitelství, který má pro návštěvníky připravenou spoustu dárečků.

Letos poprvé se Bambiriáda uskuteční také v Zábřehu. Hry a prezentace organizací začnev pátek 25. květnav deset hodin v sadech u bývalých kasáren. „Zajímavostípátečního večerabude Magická noc, na které vyhlásíme největší dětskou hvězdu,“ pozvala k účastí Ester Minaříková z Domu dětí a mládeže v Zábřehu.

Také Jeseník bude patřit dětem. „Na Bambiriádě chceme ukázat, co se v našem regionu dělá pro vyplnění volného času dětí. Bude se hrát, zpívat, tancovat i sportovat,“ sdělila ředitelka Střediska volného času Duha Jeseník Vladislava Facevičová.

Bambiriáda se bude odehrávat v pátek od deseti hodin v areálu školy v Průchodní ulici. Představí se dětské zájmové organizace, hasiči i policisté. Večer se děti přesunou na nádvoří Vlastivědného muzea Jeseník, kde se bude čarovat.

„Děti u nás uvidí kámen mudrců, jedovaté rostliny i živočichy, kouzla a čáry v přírodě či lidovou medicínu,“ láká Fačevicová. V sobotu se Bambiriáda přesune do Smetanových sadů.