VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Barmanovi unikl světový šampionát o malého panáka

Jeseník /FOTOGALERIE/ – Jeden z nejlepších barmanů v republice předstupuje každý den před studenty Hotelové školy Vincenze Priessnitze v Jeseníku, kde přednáší informatiku a odborné předměty. Ve chvílích volna bere Kamil Hégr do ruky šejkr a se svými drinky sbírá jedno ocenění za druhým. Nominace na mistrovství světa mu utekla jen o osm bodů.

7.9.2010
SDÍLEJ:

Kamil Hégr v akciFoto: Hotelová škola

Devatenáct nejlepších profesionálních barmanů se první zářijový víkend sešlo v Praze na Mattoni grand drink, kterou pod záštitou Mezinárodní barmanské asociace pořádá česká sekce této organizace. V nejprestižnější soutěži zaměřené na nealko drinky vybojoval Kamil Hégr třetí místo.

„Mám z umístění radost, ale byli přede mnou lepší,“ usmál se Hégr, kterého předstihl Zbyněk Špičák z Bruntálu. S náskokem osmi bodů zvítězil Petr Vopálenský z pražského Hemingway baru. Ten bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa.

Bronzový medailista se na soutěž připravoval přibližně měsíc. Recepturu však se svým kolegou stvořil velmi rychle.

„Věděli jsme, že chceme udělat ovocný drink, tak jsme si sedli ke stolu a napadlo nás to. Už vím, jaký se musí dodržet poměr, aby měl nápoj dobrou chuť, barvu i vůni,“ řekl Kamil Hégr, který porotu zaujal svým Borůvkovým snem.

„Vezmou se ostružiny, jahodový sirup, čerstvý ananas a limetková šťáva. Vše se umíchá v mixéru a dolije mattonkou. Na závěr se do sklenice přidá střik borůvkového sirupu,“ popsal přípravu drinku Hégr.

Třicetiletý Kamil Hégr se k barmanskému pultu dostal ve svých šestnácti letech při studiu na Hotelové škole Vincenze Priessnitze a míchání se mu stalo koníčkem, přestože alkoholu neholduje.

„Samotný alkohol nepiju, ale zjistil jsem, že když se naředí, získá zajímavou chuť. Při míchání drinků se dají vytvářet nové receptury a navíc má barman prostor pro fantazii. Není to jen strohé nalití whisky do sklenice. Barman s hostem komunikuje a může mu připravit pití podle jeho nálady. Ušít mu je přímo na tělo,“ usmál se Hégr.

Fantazie je pro Kamila Hégra to, co jej na barmanství baví. Kromě klasického míchání totiž rád metá sklenicemi do vzduchu a při svých show používá i oheň.

Autor: Danuše Krčová

7.9.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vysněné dětské postele

Ilustrační foto

Úředníci se opět stěhují, upozorňuje radnice občany

I další příprava s nulou, Draci nedali Třebíči ani gól

Podruhé v řadě vyšli šumperští hokejisté v přípravě střelecky naprázdno. V úterním utkání nestačili Draci na účastníka WSM ligy Horáckou Slavii Třebíč, která jim nasázela pět gólů.

Zpátky do plavek! Třicítky se vrací, víkend bude tropický

Po citelném ochlazení čeká obyvatele Olomouckého kraje opět tropický závěr týdne.

Fabia letěla z kopce na střechu, dvě spolucestující zraněny

Dvě zraněné osoby si vyžádala nehoda osobního vozu u Bělé pod Pradědem, která se stala v neděli 20. srpna odpoledne.

Šumperk rozezní pecky od Rammstein, Zábřeh hity od Kabátů

Kulturní přehled ze Šumperska a Jesenicka - 34. týden

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení