„Při kontrole jsme objevili jednadvacet nezajištěných vozidel, do kterých by se zloděj snadno dostal. Ve čtrnácti případech si majitelé dokonce v autech nechali cenné věci jako ve výkladní skříni. Jednalo se o kabelky, mobilní telefony i notebook. Vzhledem k tomu, že řidiče neustále před zloději varujeme, je tak vysoký počet neopatrností zarážející,“ uvedl mluvčí šumperské policie Josef Bednařík.

Řidiči jsou často neopatrní u supermarketů, ale i při parkování na sídlištích. „Jde o roztržitost, kdy motoristé odcházejí od auta v domnění, že vůz zamkli. Ve všech takovýchto případech jsme kontaktovali majitele,“ dodal Bednařík.

O pohotovosti zlodějů se v pondělí přesvědčil motorista ze Šumperka, který právě na zamčení vozu pozapomněl. Během okamžiku mu z auta zmizela taška s penězi, firemními razítky a písemnostmi. Majitel firmy tak přišel o přibližně sto padesát tisíc korun.

V případě nalévání alkoholu mladistvým tentokrát policisté vyšli s prázdnou. Číšníci si na rozdíl od minulé razie dávali pozor. Policie na Šumpersku bude v kontrolách opatrnosti řidičů pokračovat i dále.