Připraveny jsou jako každý rok různé dílny a diskotéka, vystoupí také mažoretky. Slet potrvá až do osmi večer. Vstupné je deset korun pro děti a dvacet korun pro dospělé, kostýmované bosorky mají vstup zdarma.

Další čarodějnické reje vypuknou ve středu 30. dubna. V 17 hodin ho pořádají ve svém areálu hasiči v Hrabišíně. Cech přátel pátého ročního období v Mohelnici zahájí slet zábavným programem už ve 13.30 na paradráze. To hlavní v podobě inkvizičního soudu a volby Miss Čarodějnice vypukne v 18 hodin v areálu sousedního autokempu.

I čarodějnice z Jesenicka si pomalu leští svoje košťata. Ve středu 30. dubna v 16 hodin mají dostaveníčko čarodějnice z Lipové – lázní u penzionu Pavel pod Lázeňským vrchem. O zábavu se zde bude starat skupina Charlie team z Opavy.

Pořádný rej připravují i ve Zlatých Horách. Středa bude patřit zábavě. V 16 hodin mají čarodějnice sraz v parku a v průvodu se vydají na zahradu umělecké školy. „V 17 hodin zahájíme turistickou sezonu. Pak nás čeká divadelní představení a pět minut po půl šesté vyhlásíme Miss Čarodějnici. Na hranici si opečeme špekáčky,“ řekla za organizátory Gabriela Kotasová.

Čarodějnicím budou ve středu patřit i Priessnitzovy léčebné lázně Jeseník. Slet čarodějnic naplánovali organizátoři na 18. hodinu na hřišti u týpí, kde se bude o zábavu dětí starat kapela Wabank.

Stanislava Rybičková, Danuše Krčová